20 / 04 / 2024

Euro/dolar'da son durum: 2 yılın zirvesinde!

Euro/dolar'da son durum: 2 yılın zirvesinde!

Son haftalarda dalgalı seyir izleyen doların değerleneceğine yönelik beklentilerle birlikte euro/dolar'da kısa pozisyonlar Şubat 2019 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulşatı.



Uzmanların Fed'in faiz artırımı beklentilerine yatırım yapmak için tercih ettiği Euro/Dolar vadeli işlemleri Mart 2020'den bu yana en büyük haftalık satışını gerçekleştirdi.

BloombergHT'nin aktardığına göre, Euro/dolar'da açık pozisyonlar Şubat 2019'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

 Euro/dolar da son durum: 2 yılın zirvesinde!

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Fed toplantısından bu yana yüzde 1,7 artarak 1,136'ya yükselirken, 10 yıllık ABD Hazine getirisi yüzde 1,52'de.

Fed'den gelen şahin açıklamalar ve faiz artırımının planlanandan daha erken yapılacağına ilişkin beklentiler artarken, Avrupa Merkez Bankası güvercin duruşunu koruyor. Bu da doların ilerleyen zamanlarda euro karşısında daha da güçleneceğine dair beklentileri güçlendiriyor.

Dolar/TL yükselişe geçti! İşte son durum!

Döviz kurlarında son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön