26 / 04 / 2024

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Dolarda sular durulmuyor. Fed’in yaptığı her açıklama sonrası yeni bir rekora koşan doların geleceğini merak eden yatırımcılar için doların güncel durumunu ve analistlerin tahminlerini bir araya getirdik. İşte, bu hafta olan gelişmeler ve güncel dolar kuru…



Dolarda güncel durumu merak edenler için analistlere göre dolar, 20 yılın en güçlü dönemini yaşıyor. Analistler doların gelecek tahminlerinde, şu anki durumundan çok daha ileriye gidebileceğini söylüyorlar. Bütün ekonomileri ve piyasaları sarsan doların güçlü kuru, kazanan ve kaybeden ekonomileri inşa ediyor.

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanının ülke ekonomisini canlandırma amaçlı bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviyeye ulaştı.

Euro yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Tarihte daha önce hiç ABD dolarının değeri sterline bu kadar yakın olmamıştı ve bu haberler Birleşik Krallık merkez bankası için bir alarm durumu yarattı. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bankanın "finansal piyasalardaki gelişmeleri çok yakından izlediğini" söyleyerek ülkeyi rahatlatmayı amaçlayan bir açıklama yaptı.

Ukrayna'daki savaş, yatırımcıların, şirketlerin ve diğer ülkelerin çalkantılı zamanlarda rezervlerini genellikle dolar olarak saklaması, doların değerini yükseltmeye katkı sağladı.

Ancak dolarda güçlenme durumunun en önemli nedeni enflasyonla mücadeledir.

Federal Rezerv yetkilileri, fiyatlardaki mevcut sabit artışı kontrol etmek için faiz oranlarını artırıyor ve geçen hafta, bu yıl için daha fazla artış olacağını beklediklerini söyledi. Faizleri artırmaya devam ettikçe dolar güçlenecek.

Euro yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Peki, güncel dolar kuru nedir? Güncel euro kuru nedir? Güncel sterlin kuru nedir? 1 dolar ne kadar ediyor? 1 dolar kaç TL? İşte, Doların 29 Eylül 2022 fiyatı….


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön