23 / 04 / 2024

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

İçinde kiracısı bulunan evi satın alan kimseler, kiracının tahliye sürecinde sorun yaşayabiliyor. Siz de "Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı...



EV ALDIM, KİRACI ÇIKMIYOR! NE YAPMALIYIM?

İçinde kiracısı bulunan evi satın alan kimseler ihtiyaçlarının olması halinde kiracıyı evden çıkarabiliyor. Ancak evin bir başkasına kiralanacak olması durumu haklı bir tahliye nedeni olmuyor. Bu nedenle gereksinim için tahliye edilen evin yeniden kiraya konu olabilmesi yasa gereğince bazı şartlara bağlı oluyor.

Kiralananı satın alan yeni malik ancak onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir. 

Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.


Geri Dön