27 / 04 / 2024

Ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Gayrimenkul satın alınırken mağdur olmamak için, kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firma ve müteahhittin de araştırılması gerekiyor.Tahir Tellioğlu, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapıldığını vurguladı.



Gayrimenkul satın alınırken mağdur olmamak için, kampanyaların yanı sıra projeyi yapan firma ve müteahhittin de araştırılması gerekiyor.


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışlar yapıldığını vurguladı. Tellioğlu, "Kimi sözde müteahhitler bir evi, birden fazla kişiye satabilmektedir. Hiçbir yaptırım yok. İşini iyi yapan ile yapmayanların kanun çerçevesinde birbirinden ayrılması gerekiyor" diye konuştu.


Tellioğlu "İnsanlar bin bir güçlükle ev almak istiyor. Tüketiciler mağdur olmamak için gayrimenkul satın alınırken, vade, fiyat ve kampanyaların yanı sıra, projeyi yapan firmayı da iyi araştırmalı. Kişi kaç tane inşaat yapmış, yaptığı inşaatların ruhsat ve iskan örnekleri alınabilir kıyaslamak için” dedi.


TAPUDA İMZA ŞART


Tellioğlu, “Satış vaadi sözleşmesinin içeriği, işin teknik şartnamesi, yüklenici firmanın geçmişi, arsanın üzerindeki ipotek, borç ve imar durumu konularında bilgil alınmalı. Alım-satım, tapu sicil memurun önünde imzalanarak gerçekleştirilmelidir" şeklinde konuştu.



Vahdet 


Geri Dön