29 / 03 / 2024

Ev fiyatları neden düşmüyor?

Ev fiyatları neden düşmüyor?

Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



TL'de yaşanan değer kaybı ve döviz kurlarındaki büyük oynaklık ile beraber fiyatlandırma yapmakta zorluk çeken pek çok sektörde siparişler durdu. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat'ın haberine göre; kağıt bulmakta zorluk çeken yayınevleri kitap basımlarını durdururken emlak sektöründe ev sahipleri fiyat artırdı, anlaşmalar bozuldu. Demir fiyatları da rekora koşarken, TL kullanımı ise piyasalarda neredeyse durmuş durumda. Pek çok iş yerinde dolar ve Avro üzerinden fatura kesildiği ifade ediliyor.  

Ev fiyatları neden düşmüyor?

Faiz indirimlerinin piyasaya yansımasını beklerken dövizdeki oynaklıkla beraber fiyatların yükseldiğini dile getiren Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, mülk sahiplerinin tapu dairelerinde satışlardan çekildiğini dile getirdi. Konut sahiplerinin ya fiyatları artırdığını ya da evleri satıştan çektiğini vurgulayan Taylan, “Gayrimenkul piyasası da ikinci el otomotiv piyasasına döndü” dedi.

Kasım'da faiz indirim kararının açıklandığı gün 9 bin 600 Türk Lirası olan demirin fiyatı, bugün 11 bin 470 TL’ye ulaştı. 

Ev fiyatları neden düşmüyor?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, bu yükselişlerin sektörü durma noktasına getirdiğin dikkat çekti. Yüzgeç, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Başta demir olmak üzere metal ürünlerde benzer bir sıkıntı var fiyat verilemiyor. Böyle olunca da konut arzı duruyor ve ev fiyatları yükseliyor.”

Konut fiyatları katlandı, dolandırıcılıklar arttı!

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Konut fiyatları 2022'de katlanacak!


Geri Dön