19 / 03 / 2024

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomide yol haritasının belirleneceğini dile getirerek konut fiyatlarının aşağı çekilmesi için gerekli adımların atılacağını dile getirdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, talimatı ile hayata geçirileceği konusunda net mesajlar verdiği yeni ekonomi programının yol haritası ortaya çıkmaya başladı. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; işte yeni programın çerçevesi ve bu kapsamda atılması gereken adımlar şu şekilde...

İNDİRİME BİR SÜRE DAHA DEVAM: Düşük faiz politikası kalıcı olacak. Aralık ayında da faiz indirimi bekleniyor. Ancak 2022 ile birlikte indirim için piyasaların durumuna bakılacak.

Konut fiyatları için yol haritası belirleniyor!

GIDA VE KONUT: Bu süreçten en çok etkilenecek düşük gelirlilere dönük çalışmalar sürüyor. Asgari ücret, emeklilik, 3600 ek göstergenin yanısıra gıda ve konut arzı yükseltecek önlemler devreye alınacak. Bu iki alanda arz arttığında kiralar ve gıda fiyatları da aşağı inecek ve insanlar rahat nefes alacak. 

GIDA VE KONUT: Bu süreçten en fazla etkilenecek düşük gelirlilere yönelik çalışmalar devam ediyor. Asgari ücret, emeklilik, 3600 ek göstergenin yanısıra gıda ve konut arzı arttıracak önlemler devreye girecek. Bu iki alanda arz arttığında kiralar ve gıda fiyatları da aşağı düşecek.

Konut fiyatlarına döviz etkisi!


Geri Dön