19 / 04 / 2024

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 



İstanbul’da kentsel dönüşüm ve depreme yönelik yapılanlar ile yapılması gereken planlar ve stratejilerin belirlenmesi için 4 Ağustos 2021 tarihinde, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ercan Yüksel ve İBB Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi’nin başkanlığında gerçekleştirildi.

İstanbul da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yer alan habere göre; söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm süreci ve olası İstanbul depremine yönelik yakın zamanda hayata geçirilmesi gereken eylem ve stratejiler için değerlendirmeler yapıldı.  İBB Deprem ve Doğal Afet Komisyonu üye ve raportörleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nde çok sayıda öğretim üyesinin katıldığı toplantıda İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve eylem stratejilerin çözümüne dair önemli konular ele alındı. 

Toplantıdan çıkan en önemli sonuçlardan biri de; görüşülen konuları ve İTÜ’nün önerilerini kapsayacak bir raporun İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü tarafından hazırlanarak İBB Deprem ve Doğal Afet Komisyonu’na iletilmesi oldu.

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!


Geri Dön