25 / 04 / 2024

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar 'dur' dedi!

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar 'dur' dedi!

Enflasyon ve TL'nin değer kaybı nedeni ile tekrar konut kredisi faiz oranlarında yapılan güncelleme ile kamu bankaları yüzde 0,79 olan faiz oranlarını yüzde 1,25'e çıkardı. Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...



Koronavirüs süreciyle birlikte yaşanılan ekonomik dengesizliği kurtarmak için birçok banka düşük faiz oranıyla kredi imkanları sunmaya başladı. Sektörü canlandırmak isteyen bankalar, ev sahibi olmak isteyenler için birçok kredi kampanyası oluşturarak, milyonlarca kişiyi ev sahibi yapmayı amaçlıyor.

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; düşen faiz oranlarını fırsat bilen ev satıcıları, konut fiyatlarında artışa gitti. Bu konuda yetkililer konut sahiplerine uyarılarda bulunurken, bankalar ise yeni düzenlemeler yaparak kredi kampanyalarını güncellediler. Ev sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratan artan ev fiyatları üzerine, yeni düzenlemelere giden bankalar, vade ve faiz oranlarını değiştirdi.

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar dur dedi!

İkinci el konut kredisi faiz oranları

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber kamu bankaları çeşitli kampanyalarla beraber müşterilerine kredi vermeye başladı. Konut kredisinde uygun faiz oranı belirleyen bankalar, vade seçeneği ile de çoğu müşterisini ev sahibi yapmayı hedefledi. Bu çerçevede 1 yıl sonra ödemeye başlama kolaylığı sağlayan bankalar 180 ay vade seçeneği sunduğu kredileri 0,74 faiz oranı ile müşterilerine verdi. Bu kredi oranlarında ve vadelerinde yeni düzenlemeler yapan kamu bankaları, 0,79 olan faiz oranını 1,25’e çıkardı. Ayrıca vade seçeneğinde de düşüşe giderek 120 ay vade seçeneği sunacağını açıkladı. Enflasyon ve TL'nin değer kaybı nedeni ile tekrar konut kredisi faiz oranlarında yapılan güncelleme ile kamu bankaları yüzde 0,79 olan faiz oranlarını yüzde 1,25'e çıkardı.  Bu değişikliğin temel sebebi olarak uygun kredi fırsatlarının ardından yükselen ev fiyatlarının olduğu gösteriliyor.

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar dur dedi!

İkinci el konut kredisinde değişiklik

Yeni konutların kredi kampanyasında herhangi bir değişiklik yapmayan kamu bankaları, ikinci el konut sahibi olmak isteyenler için sunduğu kredi fırsatlarını yeniledi. 180 ay vade seçeneği sunan banka, ikinci el ev alacak kişiler için bu vadeyi 120 aya kadar düşürdü. Ayrıca faiz oranlarını da değiştiren kamu bankaları 0,79 olan faiz oranını 1,25'e yükseltti. Bu değişikliklerin ardından son olarak 1 yıl sonra ödeme seçeneğini de ikinci el konutlardan kaldırdı. Kamu bankaları konut kredi faiz oranlarını güncelliyor. Son görüşmeler sonrasında alınan karar ile birlikte ikinci el konut kredisi faiz oranları yüzde 1,25'e çıkarıldı.

Sıfır konut kredisi faiz oranları

Sıfır konut alacaklar için kredi imkanlarında değişiklik yapmayan kamu bankaları, 1,25 faiz oranı ile 180 aya kadar konut kredisi sunuyor. Üç büyük şehir olan İstanbul,  İzmir  ve Ankara’da sıfır ev alacaklar için 750.000 TL’ye kadar konut kredisi avantajı bulunurken, bu tutar diğer şehirler için 500.000 TL olarak açıklandı.

Ev fiyatlarındaki artışa bankalar dur dedi!

GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

 ZİRAAT BANKASI

Konut Kredisi : Yüzde 1,65

HALKBANK

Konut Kredisi: Yüzde 1.52

VAKIFBANK

SarıPanjur Konut Kredisi: Yüzde 1.49

İŞ BANKASI

Ev kredisi: Yüzde 1.40

AKBANK

Konut kredisi: Yüzde 1.41

GARANTİ BANKASI

Konut kredisi: Yüzde 1.49

TEB

Konut kredisi: Yüzde 1.49

Bankalardan son dakika faiz atağı!

Pandemi sonrası evini değiştirmek isteyenler dikkat!


Geri Dön