27 / 04 / 2024

Ev fiyatlarındaki yükseliş tam gaz! İstanbul 2 ilçesiyle zirvede!

Ev fiyatlarındaki yükseliş tam gaz! İstanbul 2 ilçesiyle zirvede!

Son günlerde gayrimenkul sektöründeki fiyat artışları sık sık gündeme geliyor. Peki ev fiyatlarında son durum ne? Koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi? İşte gayrimenkul sektöründeki son durum...



Posta Gazetesi köşe yazarı Işınsu Kestelli, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörüne pandemi etkisini kaleme aldı. Işınsu Kestelli, yazısına, "Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, emlak fiyatlarındaki iniş çıkışları takip ederek belirli aralıklarla Türkiye’nin en değerli ilçelerini açıklıyor" ifadelerini kullanarak başladı ve araştırmaya değindi. 

Ev fiyatlarındaki yükseliş tam gaz! İstanbul 2 ilçesiyle zirvede! 

Uzun senelerdir listedeki ilk 10'da bulunan ilçelerin hemen hemen aynı olduğunun altını çizen Işınsu Kestelli, "İstanbul’dan Kadıköy, Ankara’dan Çankaya, İzmir’den Karşıyaka genellikle listede yer alırdı" dedi ve son açıklanan listedeki değşikliklere dikkat çekti. İlk sırada İstanbul'un Beşiktaş ilçesinin olduğunu belirten Kestelli, "Etiler, Ulus, Ortaköy, Levent gibi hem konut hem de ticari kullanım açısından gözde olan bu semtler, Beşiktaş’ı zirvede tutmayı başardı" diye konuştu. 

Peki koronavirüs salgını gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi? Ev fiyatları pandemide yükseldi mi? İşte ayrıntılar...


Geri Dön