26 / 04 / 2024

Ev kiralama sözleşmesi!

Ev kiralama sözleşmesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracısı ve mal sahibi arasında imzalanması gereken ev kiralama sözleşmesi örneği ve sözleşme kapsamında yer alacak kiralamaya ilişkin maddeler ile ilgili detaylar haberimizde...



Ev kiralama sözleşmesi!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracısı ile gayrimenkul sahibi arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belgeye dönüştürülmesi gerekiyor. Bu ise kira sözleşmesi hazırlamakla sağlanıyor. Peki ev kiralama sözleşmesi nasıl hazırlanır, sözleşmede hangi maddelere yer verilmesi gerekir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev kiralama sözleşmelerinde ilk olarak söz konusu kiralama işlemine ve taraflara ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Kiracının kimlik ve iletişim bilgileri; kiraya verenin kimlik ve iletişim bilgileri; kiraya konu olan gayrimenkulün ise adres bilgileri gibi.


Bu bilgilere yer verildikten sonra ise, yapılan anlaşmanın detaylarının belirtilmesi gerekiyor. Örneğin kiralamanın ne zaman başlayacağı; ne zaman son bulacağı; kira bedeli; kira artış oranı; kiranın nereye ve nasıl ödeneceği gibi. Ayrıca sözleşme kapsamında genel ve özel durumlar başlığı altında maddeler sıralanabilir ve demirbaşlara ilişkin durumlar da belirtilebilir.


Yukarıda belirtilen hususlar örnek ev kiralama sözleşmesi kapsamında inceleyelim:


Ev kiralama sözleşmesi örneği!

DAİRESİ

MAHALLESİ

SOKAĞI NUMARASI

KİRALANAN ŞEYİN CİNSİ

KİRAYA VERENİN ADI SOYADI

KİRAYA VERENİN İKAMETGAHI

KİRACININ ADI SOYADI

KİRACININ İKAMETGAHI

KİRACININ İŞ ADRESİ VE TEL

BİR AYLIK KİRA KARŞILIĞI   RAKAM İLE  -   YAZI İLE

BİR SENELİK KİRA KARŞILIĞI   RAKAM İLE  -   YAZI İLE 

KİRANIN NE ŞEKİLDE ÖDENECEĞİ

KİRA MÜDDETİ

KİRANIN BAŞLANGICI

KİRALANAN MECURUN ŞİMDİKİ DURUMU

KİRALANAN MECURUN NE İÇİN KULLANILACAĞI





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön