18 / 04 / 2024

Ev sahiplerinden kiracıyı evden çıkartmak için yeni taktik! Uzmanlar uyardı: İspatlaması gerekiyor

Ev sahiplerinden kiracıyı evden çıkartmak için yeni taktik! Uzmanlar uyardı: İspatlaması gerekiyor

Türkiye'de yeni konut arzındaki düşüşe rağmen konuta olan talebin artması ev sahiplerinin mevcut kiracıyı evden çıkarmak için ilginç taktiklere başvurmasına neden oluyor. Uzmanlar ise kiracıları uyarıyor: Ev sahibi sizi evden çıkarmak isterse ispatlaması gerekiyor



Sabah'a konuşan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, ev sahiplerinin zorlama kira artışlarına karşı vatandaşları uyararak, "Kira sözleşmeleriniz birinci yılını doldurmuş ve beşinci yılını doldurmamışsa sadece yüzde 34.46 artış yapacaksınız. Bunun üstündeki zorlama artış oranını kabul etmeyiniz" diye konuştu.

Kiraz, başta İstanbul, Ankara, İzmir, tatil beldeleri olmak üzere kirada fahiş fiyat artışlarına karşı vatandaşları uyardı.

"TALEP GEÇERSİZDİR"

Kiraz, "TÜFE yüzde 69.97 ve kira artışına esas oran olan 12 aylık değişim oranı yüzde 34.46 oldu. Bunun üzerindeki zorlama artış oranları kabul edilmemeli. Borçlar Kanunu'na göre oran budur. Sözleşmedeki hüküm, mal sahibinin bunun üzerinde yaptığı talep geçersizdir" dedi.

Zamlı asgari ücretin miktarı belli oldu! Bakın kaç lira fark edecek?

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön