25 / 04 / 2024

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

En güvencesiz çalışanlar arasında yer alan gündelikçi, temizlikçi ve bakıcıların yasaya göre sigortalı yapılması gerekiyor. Peki bu kapsamda sigortadan kimler yararlanıyor? Ne kadar sigorta ödeniyor?



 

10 GÜNLÜK SİGORTA PRİMİ 1.251 TL ÖDENECEK

 Asgari ücretle işçi çalıştırılması halinde, on günlük çalıştırdıkları işçi için 1.251 TL sigorta primi ve işsizlik sigortası primi ödeyecekler. Ayda 30 gün çalışma karşılığı aylık prim miktarı ise 3.753 TL olacak.

Buna göre, primleri düzenli ödeyenler 5 puanlık indirimden de yararlanma fırsatı bulurken, ödenmesi gereken aylık prim tutarı da on gün çalıştırılan işçi için 1.084 liraya, 30 gün çalıştırılacak işçi için 3.253 liraya düşüyor.

EKSİK PRİM GÜNLERİ KAPATILABİLİR

Bu tür ev hizmetlerinde çalışan kişiler, eksik günlerinin primlerini kendileri ödeme yoluyla primlerini 30 güne tamamlayabiliyor.

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

10 gün ve daha fazla çalışması bulunmayan çalışanlar, 30 günün tamamının primini kendileri ödeme yoluyla emekliliğe saydırabiliyor. Ev hizmetlerinde çalışıp primini kendisi ödeme yoluna gidenlerin günlük ödeyeceği prim tutarı 108.42 lira, aylık prim tutarı ise 3.253 lira oluyor.

Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön