26 / 04 / 2024

Ev vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Ev vergisi ikinci taksiti ne zaman?

İki eşit taksit halinde ödenebilen ev vergisi için birinci taksitler en son 31 Mayısta ödendi. Peki ev vergisi ikinci taksiti ne zaman? Ev vergisinin ne zamana kadar ödenmesi gerekiyor?



Ev vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Ev vergisi, ev sahipleri tarafından ödeniyor. Ev vergisi ile ilgili yasal esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanuna göre,  vergi mükellefi şu şekilde ifade ediliyor:


Ev vergisi mükellefi

Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. 

Bir binaya (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) paylı mülkiyet(*) halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. (4751 sayılı Kanunun 6/B maddesiyle değişen ibare Yürürlük: 9.4.2002) Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 


Ev vergisi ödemeleri, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler ev vergilerini birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. 


Ev vergisi ödeme tarihleri:

Ev vergisi, her sene Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Takvimi kapsamında belirtilen tarihler arasında ödeniyor. Buna göre, ev vergisi ikinci taksiti ne zaman?


Ev vergisi ikinci taksitleri, Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Buna göre tüm ev vergisi mükelleflerinin bu ay sonuna kadar vergi borcunu ödemeleri gerekiyor.


Kimler ev vergisinden muaf?

Ev vergisi muafiyetleri şu şekilde sıralanıyor.

200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip, 

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler, bu vergiden muaf tutuluyor.



Ev vergisi beyannamesi!
Emlak vergisi internetten nasıl ödenir?



Geri Dön