27 / 04 / 2024

Evim Mağdurları bugün yeniden TMSF'ye gidiyor!

Evim Mağdurları bugün yeniden TMSF'ye gidiyor!

Faizsiz konut şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları bugün Şişli'de yer alan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde toplanıp basın açıklaması yapacak.



"54 bin aile tek yumruk" sloganıyla bir araya gelen mağdurlar verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek, bugün TMSF önünde toplanacak. 150-200 kişinin katılması beklenen buluşmada yeni bir basın açıklaması da yapılacak. 

Neler olmuştu? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun uygun görmesinden sonra geçen Nisan sonunda TMSF bir karar almış ve Birevim, FuzulEv, Eminevim, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın tasfiyedeki finansman şirketlerinin "tasarruf dönemi sözleşmeleri"ni devralma taleplerini uygun görerek devir sözleşmeleri imzalanmıştı. Toplamda 5 bin adet sözleşmenin, devralan şirketlere elden teslimine 17 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başlandı.

Evim Mağdurları bugün yeniden TMSF ye gidiyor!

"54 Bin Evim Mağduru Tek Ses Tek Yürek" sloganıyla yollara çıkan binlerce 'Evim Mağdurları Platformu' üyeleri geçen yılın Ekim ayında da başkent Ankara'ya giderek Kamu Denetçiliği Kurumu'yla görüşmüştü. 

İstedikleri sonuçları alamayan mağdurlar eylemlerine devam etmiş ve TMSF önünde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışmışlardı.
 

'Evim şirketleri'nin 45 bin sözleşmesi devredilecek!

Binlerce Evim mağduru için yasa çıktı! Şimdi sözleşmeler bekleniyor...

Evim mağdurları için yol haritası hazırlandı! İşte 10 adımda yapılacaklar listesi...


Geri Dön