18 / 04 / 2024

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...



Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, içerde yüksek miktarda parası olanların sistemde kaldığına dikkat çekerken, 40 bin ila 50 bin gibi daha küçük rakamlarla girenler yada bir iki taksit ödeyenlerin sistemde kalmadığını belirtti. Şirket olarak sistemde kalmak isteyenlere katılım paylarının yarısını alma gibi bir hak tanıdıklarını belirten Akbal, devam etmek istemeyenleri ise TMSF’ye bildirdiklerine ve kurumun bir ay içinde hizmet bedelinin yüzde 20’si ve diğer taksit tutarını kişilere ödendiğine vurgu yaptı. 

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Şu anda müşteri kitlelerinin orta ve alt gelir gurubu olduğuna dikkat çeken Özcan, "Ev fiyatlarından dolayı ortanın üstü gelir gurubuna hitap edemiyoruz. Çünkü bizim sisteme girip teknik olarak 8 milyon liraya ev alınabilir. Ancak sistemin işleyişi açısından zor. Bu ancak uzun vadede olacak" açıklamasında bulunarak, yükselen ev fiyatlarının sisteme olan etkisini de değerlendirdi. "Finansman kullanacağı zaman o fiyata ev bulamadığı zaman arabaya çeviriyor. Yada yükseltme işlemi yapıyor" diye konuşan Özcan,büyük kentlerde bulamayanların da gidip memleketlerinde alım yaptığını aktardı. 

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Konut ve araç fiyatlarının yükselmesiyle sistemdeki sözleşmelerde de rakamların arttığını vurgulayan Özcan, şu anda müşterilerinin orta ve alt gelir grubundan olduğunu dile getirdi. 

Sistemde en fazla 1 milyon sınırı bulunduğuna fakat yükselen konut ve otomobil fiyatlarına bağlı olarak bu oranın 5 milyon TL’ye çıkarılması için talepleri olduğuna dikkat çeken Eyüp Akbal ise “Eski müşterilerimiz arasında yükseltme başladı. 250 bin lira için girenler bunu 500 bine çıkarmaya başladı.” diye konuştu. 

Asgari ücrette büyük müjde ay bitmeden geldi! Asgari ücrette son dakika toplantısı! Bu açıklama duyanı heyecanlandırdı!

Emekli ve memur Temmuz zammında son dakika! Yeni rakamlar netleşti! En düşük emekli ve memur maaşı kaç lira?

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!


Geri Dön