25 / 04 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Bakan Bilgin'den açıklama az önce geldi! İşte EYT'de son durum!

EYT'de flaş gelişme! Bakan Bilgin'den açıklama az önce geldi! İşte EYT'de son durum!

EYT'de son durum en merak edilen konulardan birisi olurken, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Vedat Bilgin'den konuyla ilgili son dakika açıklaması  geldi. Hemen bakın! İşte 2022 EYT son dakika gelişmeleri...



ÇÖZÜM AŞAMASINA GELDİK!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ'i ziyaretinde EYT konusunda açıklamalar yaptı. Bilgin, "Tüm işverenleri zorunlu olarak protokole uymak zorunda olduklarının altını çizmek isterim. Biz kamu işveren sendikasına bağlı değil, o protokol bizi bağlamaz düşüncesi saçma sapan bir düşüncedir. Bizim paydaşlarımızın bir uzlaşmayla vardığı çerçeve anlaşmasıdır." şeklinde konuştu.

EYT de flaş gelişme! Bakan Bilgin den açıklama az önce geldi! İşte EYT de son durum!

Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceklerini hatırlatan Bakan Bilgin, "Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık." dedi.

EYT sorununun emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problem olduğunu belirten Bilgin, çözüm aşamasına geldik diyerek müjdeyi verdi. Bakan Bilgin ardından, "Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

EYT de flaş gelişme! Bakan Bilgin den açıklama az önce geldi! İşte EYT de son durum!

VEDAT BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMA GELDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısına katıldı.  Bilgin, toplantıda asgari ücret, taşeron ve EYT hakkında şunları söyledi.

"Biz de bakanlık olarak sosyal politikalarla enflasyonun meydana getirdiği eşitsizlikleri ve sorunları çözeceğiz. Asgari ücretle çözeceğiz, 3600 ile çözüyoruz, EYT ile çözeceğiz. Bunların hepsi önümüzdeki dosyalar. Birer birer çözeceğiz. Geçici işçiler sorununu çözeceğiz. Taşeronların kadroya alınmasında, o dönem 90 bin kişi kapsam dışı kalmıştı. Onların sorununu çözeceğiz. Bütün bunları çözüp çözüp ilerleyeceğiz."

 


Geri Dön