25 / 04 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Bakan Bilgin'den açıklama az önce geldi! İşte EYT'de son durum!

EYT'de flaş gelişme! Bakan Bilgin'den açıklama az önce geldi! İşte EYT'de son durum!

EYT'de son durum en merak edilen konulardan birisi olurken, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Vedat Bilgin'den konuyla ilgili son dakika açıklaması  geldi. Hemen bakın! İşte 2022 EYT son dakika gelişmeleri...



"MASADA SADECE BİR EYT FORMÜLÜMÜZ VAR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durumla alakalı flaş bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin, masada tek bir fomül olduğunu söyleyerek, "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz" dedi.

EYT İÇİN TEK FORMÜL NE?

2008'den sonra sigortalı olan kişiler için hizmet yılı erkeklerde 25 sene sigortalılık süresi, kadınlarda ise 20 senelik hizmet süresi ve 7 bin 200 prim günü sayısı gerekli. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş koşulunun kaldırılmasıyla alakalı bir formül hayata geçerse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladığında yaşı beklemeden emekli olabilme fırsatı buluyor.

EYT de flaş gelişme! Bakan Bilgin den açıklama az önce geldi! İşte EYT de son durum!

AŞAMALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Aşamalı çalışma grupları olduğunu söyleyen Bilgin, "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Bu konudaki teknik çalışma biraz daha zaman alacak, tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir" şeklinde konuştu.

Asgari ücrette yeni rakam! 1 Ocak 2023'te bu kadar olursa vatandaş havalara uçar! İşte Ocak 2023 asgari ücret...
Dolarda yeni rekora son 4 gün! Analistlerden şok iddia! Hemen bakıp, dövizciye koşun!
Altın 4 gün sonra bu kadar olacak! Analistler art arda açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!

Geri Dön