26 / 04 / 2024

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin rakam için net konuştu

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin rakam için net konuştu

Türkiye’deki tüm çalışanlar, aralık ayında açıklanacak olan asgari ücret rakamına kilitlenmişken konu ile ilgili son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den Kabine toplantısı sonrası geldi. İşte detaylar…



Milyonlarca çalışan hiç kuşkusuz aralık ayında açıklanacak olan asgari ücret rakamına tüm ilgisini yöneltmiş durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca kişinin büyük bir heyecan ile beklediği asgari ücret rakamına ilişkin konuştu.

Kabine’nin ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını ifade ederek, "Asgari ücret benim de karar verebileceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevcut. Enflasyon oranını değerlenip komisyon tarafından belirlenecek" ifadelerini kullandı.

"RAKAMLARIN HİÇBİRİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Asgari ücret ile ilgili olarak ortaya atılan rakamlara da tepki gösteren Bakan Bilgin enflasyon rakamlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret şu kadar olacak, bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç ise belli. Şimdi ben de 20 bin lira olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık; bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirip ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor veya  süreçlerden habersiz."

Bakan Bilgin, gelir vergisi düzenlemesi ile ilgili de ilgili Hazine ve Maliye Bakanı ile görüştüklerini, bu konuda çalışmanın devam ettiğini açıkladı.

Asgari ücret hala net 5 bin 500 TL olarak uygulanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanması düşünülüyor. 

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin rakam için net konuştu


Geri Dön