29 / 03 / 2024

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

EYT düzenlemesi meclise sunuldu. Yasa teklifi 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasına gidecek. Ayrıca, yaş sınırı olmadan kademeli prim günü ile emekli olmaya hak kazananlar için detaylar bütünüyle netleşti. 



EYT’DE KADEMELİ PRİM UYGULAMASI

Yaş sınırı olmadan 9 Eylül 1999’dan önce işe girenlerin yararlanacağı EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşı olan 5.500 TL’nin altında olmayacak. Yaş dışında prim günü ve sigortalılık süresi koşullarını taşıyanlar maaş alabilecek. Ancak SGK’lılar kademeli prim gününe tabi olacak. Kademeli prim günü 5 bin günden başlayarak 5.975 güne kadar çıkacak. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7 bin 200 gün, erkekler ise 9 bin prim gününü doldurarak olabilecek. Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde yeniden işe başlayan çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

EYT’de kritik bilmece çözüldü! O konu arap saçına dönmüştü!

28 ŞUBAT DETAYI

EYT’ye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, kim ne zaman emekli olacak, kim ne zaman başvuru yapacak? sorularına yanıt verdi.

 “Örnekleriyle biz bu genelgenin içeriğini gördükten sonra oradan sürecimizi başlatacağız. Tabii bu süreç 28 Şubat tarihine gelmeden önce tamamlanmış olacak” ifadelerini kullanan uzman isim, “Zira Genel Kurul ve Cumhurbaşkanı onayı en fazla toplam 2 gün bilemediniz 3 gün. 10 gün de genelgenin çıkması desek 13 gün ki ben o kadar da bekleyeceğini düşünüyorum. Daha erken hızlı bir şekilde çıkacak. Yani 15 Şubat itibariyle bu iş bitmiş olacak” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön