26 / 04 / 2024

EYT’den emeklilik için başvuranlar 1,5 milyon kişiyi buldu!

EYT’den emeklilik için başvuranlar 1,5 milyon kişiyi buldu!

EYT kanununun yürürlüğe girmesinin ardından, SGK’larda yoğun EYT mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar başvuru yapan vatandaşların sayısının 1,5 milyon kişiye yaklaştığı bildirildi.



EYT’den Antalya’da 100 bin sigortalının emeklilik dilekçesi vermesinin beklendiğini belirten Sosyal Güvenlik İl Müdürü Beyazıt Ablay, "İşlemlerin başlamasından sora 28 Mart itibarıyla 57 bin 120 civarında EYT emeklilik başvurusunu aldık.  Emeklilikte yaşa takılanların sayısı Antalya’da 100 bin kişiyi buluyor. Önümüzdeki süreçte başvuruların devam etmesini bekliyoruz ve işlemleri tamamlayarak aylık bağlanması için yoğun çalışma temposundayız. Emeklilik servisimiz, talepler alındıktan sonra fazla mesai yaparak, hafta sonu da mesai yaparak, başvuru sahiplerinin aylıklarını bağlayıp maaşlarını almalarına olanak sağlama çabasını gösteriyor" diye konuştu.

 EYT’den emeklilik için başvuranlar 1,5 milyon kişiyi buldu!

SGK, CUMARTESİ MESAİSİ YAPIYOR

Antalya’da ortalama ayda 1000 civarında aylık bağlama kapasiteleri bulunduğunu vurgulayan Ablay, EYT’den emeklilik için başvuranların işlemlerini tamamlamak çalışanların özveriyle çalıştığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülke çapında ilk etapta 2 milyon 250 bin civarında EYT'li başvurusu var.  Başvurular 1 milyonu aşıyor.  1 milyon ile 1,5 milyon EYT emeklilik başvuru dilekçesi ülke genelinde alındı. Biz Antalya İl Müdürlüğü bünyesinde 57 bin civarında talep aldık. Gelen yoğun talebi karşılamak için 17 ayrı banko açtık ve tümünü emeklilik servisine aktarıyoruz.  Bugüne kadar 4 bin 900 civarında aylık işlemi tamamlandı ve personelimiz fazla mesai yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Personelimiz aylık 50 saat fazla mesai gerçekleştiriyor ve cumartesi günleri dahil emeklilik servisimiz çalışıyor. Akşamları dahil 3-4 saat boyunca çalışmalarımız sürüyor. Antalya İl Müdürlüğü aylık bağlama kapasitesi ortalama 1000 civarında, EYT döneminde ise  biz bunu 5 kat artırmış bulunuyoruz.”

‘Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?


Geri Dön