26 / 04 / 2024

EYT’lilere arka arkaya ödeme müjdesi geldi! Aynı anda tam 3 ödeme birden yatacak!

EYT’lilere arka arkaya ödeme müjdesi geldi! Aynı anda tam 3 ödeme birden yatacak!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte yasadan yararlanacak milyonlarca kişiye bir müjde daha geldi. EYT’den emekli olacaklar maaş ödemesi ile birlikte tam 3 ödemeyi birden alacak, cepler adeta bayram edecek.



En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çekilmesiyle birlikte yapılacak farklı ödeme kalemlerinde olacak değişiklikler açıklığa kavuşturuldu.  Nisan ayı emekliler için toplu para anlamında verimli bir ay olacak.

İlk emekli maaşını harcamanın keyfini yaşayacak milyonlarca kişi Nisan ayında ayrıca ilk bayram ikramiyesinden de yararlananlar kervanına katılacak.  EYT’lilerin maaş şartlarına ve alacakları ödemelere yönelik açıklamalarda bulunan İş ve Sigorta Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, bankaların verdiği maaş promosyonlarında en yüksek miktarı almak için dikkat edilmesi gereken hususları da tek tek açıkladı.

EYT’lilere arka arkaya ödeme müjdesi geldi! Aynı anda tam 3 ödeme birden yatacak!

YÜZDE 36'LIK ARTIŞ OLDU

EYT’den ilk aşamada 2.2 milyon kişinin emekli olacağını ve şimdiye kadar 1.5 milyon kişinin emeklilik dilekçesini SGK şubelerine teslim ettiğini belirten Mert Nayır, şunları söyledi:

“7.500 TL emekli maaşı düzenlemesi, ara zamla olarak aslında emekli maaşlarına değil en düşük emekli maaşlarına gerçekleşen bir zam anlamını taşıyor. 2023 yılında sosyal güvenlik sisteminin EYT’liler ile birlikte 15,5 milyon yeni emekli üyesi olacak. En düşük emekli maaşına zam gerçekleşti ancak ara kademelerdeki emekliler de bu gelişmenin ardından ara zammın kendilerine yansıtılmasını bekliyorlar.  Yapılan düzenleme ile yüzde 36’lık bir artış meydana geldi. Bu zammın öteki emekliler de maaşlarına yansımasını bekliyorlar. SGK’ya daha fazla prim ödemesi yapan kişilerin emekli maaşı ile en düşükten yatıranın maaşı şu anda aşağı yukarı aynı seviyeye çıkmış oldu. Mart ayı itirabıyla EYT kanunu uygulanmaya ve bu düzenlemeye göre emekli olunmaya başlandı. EYT’den emeklilik başvurusu yapanların sayısının 1.6 milyona kısa sürede ulaşacağı bekleniyor.”

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

Para kazanmak için bu kadarı da yapılmaz’ dedirten hile! Vatandaşa sucuk diye ot yedirmişler!


Geri Dön