20 / 04 / 2024

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.



Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, "Bu konuda hem devlet tarafında hem de çeşitli gayrimenkul platformlarında nasıl bir önlem alınması gerektiğine dair çalışmalar yapılıyor" diye konuştu ve kira tutarlarının kontrol altına alınması için 3 farklı model üzerinde çalışıldığına dikkat çekti. 

"Bu üç modelden sadece inşaat şirketleri, belediyeler ya da TOKİ tarafından kiraya verilmek üzere konut üretimi gerçekleştirilmesi, kira bedellerinin yükselmesindeki en önemli faktör olan kiralık konut sayısındaki yetersizliğin giderilmesi konusunda faydalı olabilir. Ancak bence en önemli adım kentlerimizin düzgün yapılaşmasında göz ardı edilemeyecek bir etkisi olan Konut Yapı Kooperatiflerinin desteklenmesi olacaktır" şeklinde konuşan Carda, kooperatiflerin sisteme sahil edilmesinin önemine de değindi. 

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı! 

Kooperatiflerin, ortaklarının her türlü gereksinimlerini uygun şartlarla elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan ve kar amacı gütmeyen kurumlar olduğuna vurgu yapan Carda, "Bugüne kadar ki uygulamalarda büyükşehirlerde hem TOKİ hem de belediyeler konut üretiminde müteahhitlerle birlikte lüks konut üretti" şeklinde konuştu. "Yaşadığımız süreçte de bu alışkanlığın devam edebileceği ve bu uygulamalardan kira bedellerinin düşürülmesi için bir fayda sağlanamayabileceği endişesindeyim" ifadelerini kullanan Carda, kooperatiflerin devlet tarafından sistem kapsamına alınmasının çok yararlı olacağını düşündüğünü belirtti. 

Kiralarda yaşanan önlenemeyen yükseliş karşısında devletin, yapı kooperatiflerini geçmişte olduğu gibi yeniden desteklemesinin bir çözüm olabileceği dile getiren Carda, belirlenecek tavan bedel üzerinden yalnızca kiraya verilmek üzere konut üretimi amaçlı uygun bedelli hazine arazileri tahsisi ve imar kolaylıkları sunulabileceğine vurgu yaptı. Carda, "Bu da yatırımcıların gayrimenkul yatırımına tekrar ilgi duymasını sağlayacak ve kooperatiflere ortak olmaları sonucunu doğuracaktır" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı 8231 personel alacak! Haziran ayında başvurular başladı mı?

Altın gardını aldı bekliyor: Ölümcül darbe her an gelebilir!

Öğrencilere kötü haber! Eylül'de resmen başlayacak! 


Geri Dön