29 / 03 / 2024

Fatma Güldemet Sarı: Türkiye'de sürekli büyümenin mimarı müteahhitlerdir!

Fatma Güldemet Sarı: Türkiye'de sürekli büyümenin mimarı müteahhitlerdir!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de inşaat sektörünün aktörlerini yemekte buluşturdu. Yemeğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Türkiye'de kesintisiz büyümenin mimarı müteahhitlerdir" dedi



Fransa'nın Cannes kentindeki, dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'e katılan Türk inşaat sektörü temsilcileri SABAH gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile bir araya geldi.


SİZE MİNNET BORÇLUYUZ 

80 kişinin katıldığı yemeğin açılışında konuşan SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, inşaat sektörünün Türkiye'nin bugününü değil, yarınını da dönüştürdüğünü belirterek, "Sizlere sonsuz minnet borçluyuz. Başta İstanbul'un yeni havalimanı olmak üzere 3. Köprü ve kentsel dönüşümle yıllar önce hayal bile edilemeyecek projeler gerçekleşiyor. Sadece kentsel değil zihinsel dönüşümle Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında sizlerin katkıları yadsınamaz" dedi.


HAYALİ BİLE ZOR PROJELER 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da SABAH gazetesine davetinden dolayı teşekkür ederek söze başladı. Sarı, Türkiye'de 14 yıl önce hayali dahi kurulamayan yatırımlar gerçekleştiğini belirterek, "Bu yatırımları devletin de desteğiyle hep beraber gerçekleştiriyoruz. İnşaat sektörümüz Türkiye'de 400 sektörü dolaylı ve dolaysız destekliyor. Tarımdan sonra en yüksek istihdamı sağlıyor. Sektörün istihdama katkısı yaklaşık yüzde 15. 2003'ten bu yana süregelen kesintisiz büyümenin müteahhitlik sektörünün katkısıyla olduğunu hepiniz kadar ben de biliyorum. Çünkü milletvekili olmadan önce müteahhitlik yapıyordum" diye konuştu. Yılda 1 milyon konutun el değiştirdiğini ve 600 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Rakamlar, Türkiye'nin artan nüfusuyla uyumlu. Bu denklem de, inşaat sektörünün büyüyen Türkiye'nin lokomotiflerinden olmaya devam edeceğini gösteriyor." Sarı, geçmişte Türkiye'nin IMF reçetelerine mahkum bırakıldığını, bugün ise küresel krizlerden çıkma çabalarına liderlik ettiğini söyledi.


HATIRA FOTOĞRAFI


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman ile gazetenin yazı işleri ve reklam kadrosuyla hatıra fotoğrafı çektirdi.


KALYONCU KARŞILADI


Bakan Sarı'yı yemeğin başlangıcında Cemal Kalyoncu karşıladı. İkili ayaküstü sohbet etti.


YÖNETİCİLER KATILDI


SABAH gazetesinin yemeğine dev şirketlerin üst düzey yöneticileri de katıldı.


YEMEK CARLTON'DA


Cannes'daki Carlton Otel'de düzenlenen yemekte katılımcılar konuşmaları ilgiyle dinledi.


PROTOKOL MASASI


Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı'nın masasında Zehra Taşkesenlioğlu, Cemal Kalyoncu ve İbrahim Çağlar yer aldı.


SEKTÖR KARMASI


Türkiye'nin büyük altyapı ve üst yapı müteahhitleri aynı masada buluştu. Sektörün durumunu konuştu.


80 DAVETLİ GELDİ


SABAH gazetesinin düzenlediği yemeğe işadamından siyasetçisine ve yöneticisine kadar 80 kişi katıldı.


İNŞAAT SOHBETİ


Özcan Tahincioğlu'nun da olduğu masada GYODER üyeleri ile İTO yönetimi sohbet etti.


GYO'LAR AYNI MASADA


Yemeğe katılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketlerinin üst düzey yöneticileri aynı masada buluştu.


KİMLER KATILDI?


Zehra Taşkesenlioğlu (AK Parti milletvekili)


Ahmet Misbah Demircan (Beyoğlu Belediye Başkanı)


Duygu Hokkacı Esirgen (Marsilya Başkonsolosluğu)


Mücahit Demirtaş (Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı)


İbrahim Çağlar (İTO Başkanı)


Erdal Bahçıvan (İSO Başkanı)


İsmet Yıldırım (KİPTAŞ)


Orhan Cemal Kalyoncu (Kalyon Grup)


Mehmet Kalyoncu (Kalyon Grup)


Nihat Özdemir (Limak Holding)


Aziz Torun (GYODER Başkanı)


Recep Süleyman Özdil (Halk GYO)


Özen Kuzu (Kuzu Grup)


Yaşar Aşçıoğlu (Aşçıoğlu)


Ahmet Akbalık (Özak GYO)


Edip Yenigün (Yenigün)


Mehmet Ziylan (Ziylan)


Ali Dumankaya (DKY)


Aykut Dumankaya (DKY)


Tevfik Türel (DKY)


Kaan Yücel (Piyalepaşa)


Özcan Tahincioğlu (Tahincioğlu)


İrfan Aşçıoğlu (Aşçıoğlu)


Cenk Aşçıoğlu (Aşçıoğlu)


Feyzullah Yetgin (GAP İnşaat)


Seba Gacemer (Sinpaş)


Tolga Bıyıklıoğlu (MESA)


Ceyda Çarmıklı (Nurol GYO)


Mustafa Kılıçaslan (İşadamı)


Samim Hatipoğlu (Nurol GYO)


Erhan Kamışlı (Esas Holding)


Emine Kamışlı (Esas Holding)


Kazım Köseoğlu (Esas Holding)


Gökçe Meriçten (Ferko)


Ferit Meriçten (Ferko)


Avi Alkaş (Alkaş)


Füsun Yılmaz Philipson (GYODER)


Neşe Can Çekici (GYODER)


Murat Kader (İki Desing Mimarlık)


Ceyda Erem (CNR)


İlhan Turan (Beyoğlu Belediyesi)


Gökhan Murat Kalsın (İTO)


Hasan Erkesim (İTO)


Servet Samsama (İTO)


Hakan Orduhan (İTO)


Ebubekir Koyuncu (İTO)


Onur Soysal (Kandilli Grubu)


Mehmet Gel (GAP İnşaat)


Taner Buzkol (Marsilya Başkonsolosluğu)


Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, inşaat sektörünün yurtdışında yaptığı projelerle Türkiye’nin gurur kaynağı haline geldiğini belirterek, “Son 10 yılda, 102 ülkede, 220 milyar dolarlık taahhüt işi üstlenildi. Sektörün başarısı Türkiye’nin başarısıdır” dedi


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türk inşaat sektörünün geleceğini SABAH'ın Cannes'daki MIPIM fuarında düzenlediği yemekte çizdi. Bakan Sarı, Türkiye'nin sağlam finansman yapısıyla yatırım yapmak için dünya üzerinde eşsiz bir yer haline geldiğini belirterek, "Bu ilerleme kendini en çok inşaat ve gayrimenkul sektöründe gösterdi. 2002'de 26 olan havalimanı sayısı 55'e çıktı. 279 yeni baraj, 144 yeni tünel, 703 bin toplu konut inşa ettik.  Marmaray  ile Asya'yı Avrupa'ya bağladık. Avrasya Tüneli çalışmaları devam ediyor. Üçüncü köprümüz inşallah ağustosta hizmete açılacak. Yeni havalimanı yapılıyor. Bunlar vizyon projeler, hep beraber bunları inşa ediyoruz" dedi.


220 MİLYAR DOLARLIK TAAHHÜT

Türk inşaat sektörünün Dubai'den Türkmenistan'a, Kazakistan'dan Rusya'ya dünyanın dört bir köşesinde 102 ülkede iş yaptığını, son 10 yılda 220 milyar doların üzerinde taahhüt üstlendiğini anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Gittiğimiz her yerde gördüğümüz projeler bizim için birer gurur kaynağı.Sizin başarınız Türkiye'nin başarısıdır."


TÜRKİYE'YE MIPIM'DE BÜYÜK İLGİ

MIPIM'de Türkiye'ye ilginin oldukça yüksek olduğunu anlatan Sarı, bu fuarları tanıtım açısından önemsediklerini ve önemli bir arena olarak gördüklerini dile getirdi. Sarı, "Geçtiğimiz yıl İstanbul Çadırı fuara katılan ülkelerce büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl da görenleri kendine hayran bıraktı" dedi.


Birbirimize kilitlenip bu günleri aşarız

Ankara 'da terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyen Sarı, şöyle konuştu: "Milletimiz kilitlenerek bu zor günleri geride bırakacak. Devletimizin yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla sonlanacak. Türkiye'miz komşularımızda da yaşanan istikrarsızlığın etkisiyle terör saldırılarının hedefi haline geldi. Fransa'da gece vakti yüzlerce masum insanı katledenlerle, Ankara'da vatandaşlarımızı katleden terör örgütleri arasında fark yok ama hedefleri aynı. Duruşumuz net, terörü topraklarımızdan sonsuza kadar atacağız. Vatandaşlarımızın ve sizlerin gönlü ferah olsun. En kısa zamanda Türkiye'nin her köşesi terör belasından kurtulacak. Bin yıllık kardeşliğimizin baltalanmasına izin vermeden bu günleri atlatacağız."


Sabah


Geri Dön