24 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 1 milyar Euro'luk yabancı yatırımcı rüzgarı!

Fikirtepe'de 1 milyar Euro'luk yabancı yatırımcı rüzgarı!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş'ın iddiasına göre yurt dışından bir firma, Fikirtepe'ye 'devlet güvencesi' ile 1 milyar Euro'luk, yani yaklaşık 2 milyar 796 milyon TL'lik yatırım yapmayı düşünüyor...



Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş'a göre; Fikirtepe'de  'devlet güvencesi' ile 1 milyar Euro'luk (yaklaşık 2 milyar 796 milyon TL) yatırım yapmayı düşünen firma Türkiye'de büyük bir firma ön yüzü ile Fikirtepe'ye giriş yapacak. Herhangi bir aksaklık olmaması durumunda bununla ilgili protokollerin önümüzdeki bir iki hafta içerisinde imzalanarak kamuoyuna duyurulması bekleniyor.


Fikirtepe için tasarlanan 1 milyar Euro'luk projenin yeni görselleri için tıklayın!


İddiaya göre; yurt dışı kaynaklı firmanın Fikirtepe'de yapmayı düşündüğü projeler ile ilgili mühendis ve mimarlarının hazırladığı slayt gösterisi ile ilgili bugün bir slayt gösterimini ortaklık kuracağı Türk firma ve Türkiye tarafından bazı yetkililerin katılımı ile gerçekleştirilecek. 


1 milyar Euro'luk projeyi Lucescu ve Hagi tanıtacak iddiası! Detaylar için tıklayın!


Davetliler arasında Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Bektaş da bulunuyor.


Yazılı bir açıklama yapan Bektaş , adı açıklanmayan firmanın ve yapacağı yatırımın büyüklüğünün Fikirtepe başta olmak üzere Türkiye için bir kazanım olacağını ve böylesi bir yatırıma ve meblağı büyük paranın Türkiye'ye girişine öncülük etmekten gurur duyduklarını söyledi.


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş dernek olarak Fikirtepeliler için en iyi teklifin ve ortamın oluşması için elini taşın altına soktuklarını. Fikirtepe'de yapım gücü olmayan , çantacı firmalara imza atmak istemeyen vatandaşlara baskı uygulamaktan ziyade ister devlet eli ile ister ise özel sektör eli ile sağlam ve güvenilir bir ortamın sağlanarak vatandaşların imza atmaları taraftarı olduklarını söyledi. Bektaş bu konuda pozitif her türlü girişimi yaptıklarını, vatandaşın sesinin duyulmasını sağlamak ve dertlerine derman olabilmek için ciddi bir gayret ve çaba harcadıklarını söyledi.


Bektaş ayrıca, artık bundan sonra Fikirtepe'de imza toplayan çantacı ve ekonomik gücü yetersiz firmalara yer olmadığını zamanla Fikirtepe'nin önünü tıkayan bu tarz kümeleşmelerin de hızlı bir şekilde temizlenerek Fikirtepe'nin önünün açılacağını umduklarını söyledi.


Bektaş son olarak Türkiye kaynaklı bu dev firma ile protokollerin imzalanması akabinde zaten hızlı bir şekilde Fikirtepe'ye giriş yapacak olan bu yabancı sermayeli firmanın önünde her hangi bir engel kalmayacağını , ondan sonra artık işin duyarlı ve hakkını korumak isteyen vatandaşlara kalacağını belirtti.


Fikirtepe'deki çantacılık uluslararası boyuta mı taşınıyor ?!


Bektaş isim açıklamamalarındaki sebep olarak, henüz her hangi bir yatırım başlangıcı olmasa bile, bu yurt dışı firmanın temsilcisi konumunda bulunan kişi ile irtibata geçen bazı Fikirtepeli 4-5 Firmanın da bu yabancı firma aracısı vatandaşın kaldığı otel önünde nafile bir nöbete başladıkları haberinin kendilerine iletildiğini belirterek, Fikirtepeli firmaların para ve ortaklık talebinde bulundukları hatta bu kişiyi kafalamak için İstanbul'a nazır manzaralı bir tepede rakılı özel masa donatma davetinde bile bulundukları yönünde duyumunun da kendilerine geldiğini belirterek, böylesine ciddi bir yatırımın Fikirtepeye gelmesi ve kaçırtılmaması için isim açıklamama noktasında ne kadar haklı olduklarının teyidi olduğunu söyledi. Bektaş bu konu ile ilgili son olarak otel kapılarında nöbet tutan Fikirtepeli Firmaların yanlış kapıyı çaldıklarını, zaten zamanı gelince gerekli bilginin kendilerine detaylı bir şekilde yetkili merciler tarafından iletileceğini bilmelerinin yeterli olacağını söyledi.


Fikirtepeli hangi firma, vatandaşa yüzde 40 kendisine yüzde 60 paylaşımlı sözleşme imzalattı?


Bektaş Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği sürecin içerisinde olmasalar bile ciddi olarak bu işin ciddi takipçisi olduklarını özellikle yabancı firma temsilcisinden para talep edilirken bu kişiye anlatılan ve gösterilen bazı evrak ve sözleşmeler karşısında kendilerininde hayrete düştüklerini , gösterilen bir sözleşmede özellikle vatandaşa yüzde 40 ve Fikirtepe'de ada alan firmaya yüzde 60 kalacak şekilde bir paylaşımın hangi ada da yapıldığını bilmediklerini söyledi. 


Bektaş Fikirtepe'de bu şekilde bir paylaşım karşılığı sözleşme imzalayan vatandaşaların varlığı noktasında dernek olarak tereddütlerinin olduğunu ama varsa bile bu tarz sözleşme imzalayan vatandaşların kendilerini aramalarını beklediklerini sözlerine ekledi.


Bektaş son olarak, bazı çantacı firmalar hakkında Dernek olarak kamu adına dava açmayı düşündüklerini, bunun hukuki altyapısını araştırdıklarını ve gerekli belge ve dökümanların ellerinde olduğunu ama vatandaşlardan gelebilecek her türlü belge ve bilgiye de dernek olarak açık olduklarını belirterek sözlerini bitirdi.


Geri Dön