23 / 04 / 2024

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

TÜİK açıklamasının ardından JP Morgan, Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte JP Morgan'ın Türkiye enflasyon tahmini...



GIDA ENFLASYONU YÜZDE 93,9 OLDU

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, haziranda gıda enflasyonu 93,9 olarak gerçekleşti. Yıllık en düşük artış ise yüzde 23,74 ile haberleşme ana grubunda oldu. Buna karşın, artışın bir önceki yılın aynı ayına göre yüksek olduğu ana gruplar ise yüzde 123,37’le ulaştırma, yüzde 93,93’le gıda ve alkolsüz içecekler ve yüzde 81,14’le ev eşyası oldu.

Ana harcama gruplarına bakıldığında, Haziran 2022’de yen az artış gösteren ana gruplar yüzde 0,18’le giyim ve ayakkabı, yüzde 1,97’yle sağlık ve yüzde 2,02’yle eğlence ve kültür oldu. Buna karşın, Haziran 2022’de artışın yüksek olduğu ana gruplar sırasıyla, yüzde 10,59’la ulaştırma, yüzde 8,34’le konut, yüzde 5,42’yle lokanta ve oteller oldu.

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön