25 / 04 / 2024

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ticaret zincirindeki bozulma ve pandemi sonrası yaşanan talep artışı nedenleriyle petrol fiyatları beklentisini yukarı yönlü revize etti.

Fitch Ratings, bu yıl için Brent tipi ham petrol varil fiyatının 100 dolardan 105 dolara, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatının ise 95 dolardan 100 dolara yükselmesini bekliyor.

2023'TE BU SENEYE GÖRE DAHA UCUZ OLACAK!

Gelecek yıl petrol fiyatları bu seneye göre daha düşük olacak. Fitch, fiyat beklentisini her ne kadar yükseltmiş olsa da rakamlar bu seneye göre daha düşük kalacak. Burada dolar kurunun da geleceği seviye fiyatların oluşturulmasında belirleyici olacak.

Gelecek yıl için brent petrolün varil fiyatının 85 dolar ve WTI tipi ham petrolün varil fiyatının 81 dolar olması bekleniyor.

Fitch Ratings, 2024 için de tahminlerini yükselterek, Brent petrolün varil fiyatını 65 dolar, WTI tipi petrolün varil fiyatını ise 62 dolar seviyesinde beklediğini açıkladı. Kurum, 2025 ve daha uzun vadeli öngörülerini ise sabit tuttu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön