25 / 04 / 2024

Forbes’dan Türkiye'ye Bitcoin tavsiyesi!

Forbes’dan Türkiye'ye Bitcoin tavsiyesi!

Amerikan iş dünyasının tanınmış yayınlarından olan Forbes'ta yayımlanan bir makalede, Türkiye'nin, her geçen gün değer kaybı yaşayan TL'yi düze çıkarabilmek için Bitcoin kullanması gerektiğine dikkat çekildi.



ABD merkezli U.S. Global Investors yatırım şirketinde CEO olarak görevde bulunan Frank Holmes, Forbes dergisi için yazdığı bir makalede, Türk ekonomisinin kurtuluşu için alışılmadık bir reçete önerisinde bulundu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Frank Holmes, devletlerin kontrolündeki yerel para birimlerinin artık sona yaklaştığını ileri sürerek Türkiye’nin ekonomik buhrandan çıkışının Bitcoin’de olduğunu belirtti.

Forbes’dan Türkiye ye Bitcoin tavsiyesi!

NEDEN YASAKLIYORLAR?

Bitcoin’in hiçbir devlet tarafından üretilmediğine ve herhangi bir devletin kontrolünde olmadığına, tamamen bağımsız olduğuna dikkat çeken Holmes, geleneksel para birimlerinin uluslararası transferinde problemler yaşanabildiğine, fakat Bitcoin’de bu türden sorunların yaşanmadığına vurgu yaptı. 

Forbes’dan Türkiye ye Bitcoin tavsiyesi!

Diğer taraftan, hiçbir devlet görevlisinin Bitcoin üzerinde kontrol sağlayamayacağının da altını çizen Holmes, “Çin ve Türkiye gibi ülkelerin neden Bitcoin’i yasaklamaya çalıştığı artık daha mantıklı geliyor” şeklinde konuştu. 

Kripto paralarda yükseliş başladı!

Kripto paralardaki değer kaybı artacak mı?

Kripto para seçerken nelere dikkat edilmeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön