24 / 04 / 2024

G20: Sabitkoinler finansal istikrar için risk oluşturabilir!

G20: Sabitkoinler finansal istikrar için risk oluşturabilir!

G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Facebook’un Libra’sı gibi sabitkoinlerin (Stablecoin) finansal istikrar için risk oluşturabileceğini ve mutlaka sıkı düzenlemeden geçmesi gerektiğini aktardı.



G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulunun (FSB) raporunda, PayPal gibi ödemelere uygulanan mevcut mali kuralların genel olarak sabitkoin için de geçerli olması gerektiği ifade edilerek, onların nasıl düzenlenebileceği konusunda tavsiyeler verildi. 

Rapora göre, sabitkoine ilişkin yasaların her ülkede değişiklik göstermesi beklendiği ifade edilerek, risklere karşı ülkelerin birbirleriyle işbirliği yapmak durumunda kalacaklarına vurgu yapıldı.

FSB raporunda uluslararası işbirliğinin "esnek" olması önerilirken, “İlgili makamlar gerektiğinde düzenleyici yetkilerini açıklığa kavuşturmalı ve iç kanunlarında küresel sabitkoinlerin oluşturduğu risklere karşı potansiyel boşlukları ele almalıdır.” ifadesine yer verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sabitkoin üreten şirketlerin riskleri etkili bir şekilde yönetmesi, operasyonel olarak esnek olması, siber saldırılara karşı tedbirli, kara para aklama ve terörün finansmanını durdurma sistemlerine sahip olması gerektiği raporda ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön