25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe 2014 Ocak'ta 7 bin 200 şirket kuruldu!

Gayrimenkul sektöründe 2014 Ocak'ta 7 bin 200 şirket kuruldu!

İstanbul'un fırsatlarını Rising İstanbul temasıyla tanıttıklarını belirten İTO Başkanı İbrahim Çalar, Dünya' nın üye sayısı açısından 5. büyük, işlem açısından ise en büyük odası olduklarını söyledi...



25. Mipim Fuarı'nda İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çalar konuşma yaptı. İstanbul'un fırsatlarını Rising İstanbul temasıyla tanıttıklarını belirten Çalar, Dünya'nın üye sayısı açısından 5. büyük, işlem açısından ise en büyük odası olduklarını ifade etti. 


İbrahim Çalar sözlerine şu şekilde devam etti; Gayrimenkul sektöründen 50 bn üyemiz var. Paris ve Lüksemburg dışında fuara katılan 3. ticaret odası olduk. Gelecek sene daha iyi bir katılımımız olacak. İstanbul'un  3'te 1'i kentsel dönüşümle yenilenecek. Bu da 1 milyon 500 bin konut demek... 


Ayrıca Çalar;2013 Ocak ayında açılan gayrimenkul şirketinin 4 bin500, 2014 yılının Ocak ayında ise 7 bin 200'e yükseldiğini belirtti. Çalar; 17 Aralık ve Gezi Parkı eylemlerinin sıkıntılı zamanlar yaşattığını döviz kurlarında dalgalanmalara neden olduğunu ifade ederken sıkıntı günler daha önceden de gördük ancak yabancıların endişelerini yatırımlara devam ederek bertaraf edeceğiz dedi.

 

Gayrimenkul sektöründe 2014 Ocak ta 7 bin 200 şirket kuruldu!


İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çalar, gayrimenkul sektöründen 50 bin üyelerinin bulunduğunu belirterek, “Sektörü desteklemek adına İnşaat ve Gayrimenkul İhtisas Komitesi kurduk. Paris ve Lüksemburg’un dışında fuara katılan 3. ticaret odası olduk. Gelecek yıl daha iyi bir katılım yapacağız” dedi.  


Kübra Genç/Cannes


Geri Dön