24 / 04 / 2024

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’in gayrimenkul sektöründe öncü bir hale geldiğinin altını çizdi. Global Metro 2014 raporu sonuçlarına göre, İzmir hızla büyüme gösteren kentler arasında ikinci sırada yer alıyor...



Gayrimenkul sektöründe İzmir’in sektörün öncüleri birine dönüştüğünün altını çizen Folkart Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, geçtiğimiz 5 yıl içinde gayrimenkul alanında yatırım yapanların yüksek kazançlar elde ettiklerini iletti.

Yeniasır’ın haberine göre, Türkiye'de ve dünyada İzmir, popülaritesi yüksek metropollerin başında yer alıyor. Brooking Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan, 'Global Metro Monitor 2014' raporunda yer alan bilgilere göre dünya çapında en hızlı büyüme gösteren 300 kent arasında ikinci olan  İzmir  gayrimenkul sektöründe aralıksız büyümeye devam ediyor.

İzmir gayrimenkul sektöründe hızla büyüyor!

İkinci sırada bulunuyor

İzmir, uluslararası emlak danışmanlık ve değerlendirme şirketi Knight Frank'in tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan 'Global Residential Cities Index'te de yerini ilk sıralarda korudu. 2017'nin ikinci çeyreği ile 2018'in ikinci çeyreği arasında yer alan bir yıllık dönemi yansıtan çalışmadaki sonuçlara göre, İzmir, konut fiyatlarındaki yüzde 16,2’lik artışla, ikinci  Ankara  yüzde 8,4 artışla 29'uncu, İstanbul ise yüzde 3,6’lık artışla 79'uncu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporlarına göre, tüm toplam 1 milyon 305 bin 384 kişi 2008-2018 yılları arasında İzmir'e taşındı. 2018 yılında İzmir'e taşınanların eğitim düzeyleri şu şekilde; 35 bin 780'i yüksekokul veya fakülte mezunu, 4 bin 368 kişi yüksek lisanslı, 602 kişi de doktoralı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in gayrimenkul sektöründe yakaladığı gelişim ve ekonomik yükselişe şöyle konuştu, "Bu durumun 8-10 yıllık bir geçmişi var. Kentte istikrarlı bir büyüme söz konusu. Buna rağmen kent fiyat avantajını koruyor. Metrekare fiyatı olarak halen İstanbul'un gerisinde”

Yeni açılan İstanbul- İzmir Otoyolu ile yapımı devam eden İstanbul-Çanakkale-İzmir Otoyolu ve Çanakkale Boğaz Geçişi Projesi'nin İzmir'e ulaşım açısından büyük avantaj sağlayacağını, İzmir’e olan ilginin artacağını söyledi.

"Geç kalmayın"

Sancak, "Son dönemde operasyonlarını İzmir'e taşıyan uluslararası şirketlerin sayısı da hızla artıyor. Giderek daha fazla insan hem yaşamak hem çalışmak için İzmir'i tercih ediyor" şeklinde ifadelerde bulundu. Sancak, gayrimenkul sektöründeki olumlu gelişmeler için İzmir'de yatırım yapmayı planlayanlara geç kalmamaları önerisinde bulundu. Bugüne kadar İzmir'de 6 milyar lira yatırım değerine sahip projelere imza attıklarını açıklayan Sancak, Folkart projelerinin yatırımcılara yüksek kazanç getirdiğinin altını çizdi.

Teslimler tam gaz sürüyor

Mayıs 2015'te Folkart Life Bornova lasmanı gerçekleştiren projenin teslimlerine ise Ekim 2017'de başlandı. Folkart Time'ın teslimleri Ekim 2018'de gerçekleştirildi. 2018'de 5 projeyi teslim eden Folkart, Mayıs 2017'de başladığı Folkart Incity'i ise Kasım sonu teslim etmeyi planlıyor.

Yüzde 107'ye kadar prim yaptı

Folkart’a yatırımda bulunanların, yüksek kar geri dönüşleri aldığını belirten Sancak, "Folkart Life Bornova'da lansman fiyatlarıyla bugünkü değer arasında yüzde 88 ile yüzde 107'lik bir artış söz konusu. Folkart Time'da bu oran yüzde 74 ila yüzde 99 arasında. Incity'de ise daha şimdiden yüzde 43 ila yüzde 92 arasında değişiyor" diye ekledi.

'Sektör yeniden yükselişe geçti'

Gayrimenkul sektörünün son birkaç yılda döviz fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlı seyir ile enflasyon ve faizlerin yükselmesinden olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Sancak, piyasada bir arz fazlası oluştuğunu anlattı.
Sancak, son yıllarda yaşanan dövizin inişli çıkışlı durumunun gayrimenkul sektörünü etkileyerek piyasada arz fazlası oluştuğunu ifade etti.

Sancak,  Merkez Bankası tarafından Ağustos ve Eylül aylarında faiz indirimi uygulamasından sonra sektörün yükselişe geçeceğini dile getirdi. 

İzmir'den konut alan kazandı! 

Ruslar gayrimenkulde İzmir’i tercih ediyor!

Otoyolun açılması İzmir konut sektörünü yüzde 40 hareketlendirdi!


Geri Dön