16 / 04 / 2024

Gayrimenkul temsilcileri 2017'de hedef büyüttü!

Gayrimenkul temsilcileri 2017'de hedef büyüttü!

Ülkemizin birliğini ve huzurunu hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini denetleyen gayrimenkul sektörünün aktörleri, hayatın normal akışına dönmesi için kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.



Ülkemizin birliğini ve huzurunu hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini denetleyen gayrimenkul sektörünün aktörleri, hayatın normal akışına dönmesi için kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.


ARTAŞ İnşaat YKB Süleyman Çetinsaya'dan, Ege Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı'ya, İnanlar İnşat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan'dan Makro İnşaat'ın patronu Ercan Uyan'a kadar birçok markalı konut projesi üreticisi olan isim, ortak bir dille "Ülkemiz için elimizden gelen gayreti bugüne kadar esirgemedik, bundan sonra da esirgemeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlanmızı hız kesmeden sürdüreceğiz, tek bir çalışanımızı işten çıkarmadan katkı sağlamaya devam edeceğiz" mesajı verdi. 


2016 nasıl geçti? 2017 beklentileri neler?

Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül:


Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!

"Bu seneyi hasarsız atlattık”

2016, sektör açısından inişli çıkışlı bir yıl oldu. Ancak, 2016 yılının tamamına baktığımızda geçen yılın satış rakamlarının yakalandığını görüyoruz. 2016, sektör açısından olumsuz geçen bir yıl sayılmaz, açıklanan resmi rakamlarda bu durumu destekliyor. Sektör, 15 Temmuz sürecine kadar stabil bir seyir izliyordu, ancak darbe girişimi sürecinin tüm sektörlere olduğu gibi inşaat sektörüne de olumsuz etkileri oldu. Bu süreç; gerek hükümetimizin peş peşe aldığı ekonomik tedbirler, gerekse Emlak Konut GYO'nun başlattığı ve sektörel derneklerin de desteklediği kampanyalar sonrasında hasarsız atlatıldı. Hatta bu olumsuz süreçten kısa bir süre sonra, TÜİK tarafından açıklanan Eylül ayı konut satış istatistiklerinde bir önceki yıla oranla konut satışlarında ciddi artışın yaşandığını gördük. 2016’yı proje yılı ilan ederek her türlü olumsuz havaya rağmen birçok yatırımı hayata geçirdik.'Gül Proje Express'ile ortaklı projelerimizden Zeytin-burnu sahilinde konumlandırdığımız'Yedi Mavi'nin lansmanını gerçekleştirdik. 2016 yılında Beylikdüzü'nde inşa ettiğimiz'Vira İstanbul' projemizin satışlarına da devam ettik. Bu proje özelinde hayata geçirdiğimiz avantajlı kampanyalar da büyük ilgi gördü. Sonuç olarak; 2016 yılının hem Gül Proje hem de inşaat sektörü için oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz.


"Yatırımlarımız devam edecek"

2016’da yaşanan olumsuzluklardan en az hasarla çıkan ülkemiz, 2017’de daha da güçlenerek yoluna devam edecek 2016 yılındaki rakamsal göstergeler, inşaat sektörünün 2017 yılına hızlı bir giriş yapacağının sinyallerini veriyor. Türkiye’de özellikle konuta olan talep, 2017 yılında daha da artacak 2017 yılında sektörün gözdesi yine İstanbul ve civan... Kentsel dönüşüm bölgeleri, üçüncü köprü ve Kanal İstanbul gibi büyük projelerin etrafındaki alanlar, inşaat şirketlerinin radannda olacak Gül Proje olarak faaliyet gösterdiği-miz inşaat sektöründe önümüzdeki yıl yatırımlarımız artarak devam edecek 2017, tüm projelerimizin hız kazanacağı bir yıl olacak Bu anlamda 2017’de başta Emlak Konut GYO ortaklığı ile hayata geçirmeye planladığımız TT Arena Stadı’na komşu 'Seyrantepe' projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2017'de bir yandan 'Tem Point'in lansmanını gerçekleştirerek inşa çalışmalarına başlarken, öte yandan mevcut projelerimizin dışında proje aşamasında olan yeni yatırım planlarımızı da hayata geçirmeyi hedefliyoruz.



Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ


 Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!

"Büyüme hızımızdan taviz vermedik"

Ülke olarak 2016 yılında yaşamış olduğumuz tüm olumsuzluklara rağmen inşaat sektörü 2016 yılının ikinci yarısını beklenen kadar olmasa da yine büyüme ile kapatmayı başardı. Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirerek, sektörün canlanması için başlatılan kampanyalara destek verdik. Kendinize güvendiğiniz, yaptığınız işlere güvendiğiniz sürece sizi hiçbir belirsizlik korkutmaz. Dağ Mühendislik olarak 2016'daki daralmalara rağmen büyüme hızımızdan taviz vermedik. Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi öz kaynaklarımızla hareket etmek. 2016 yılı içerisinde İstanbul ve Anadolu'da doğru lokasyonlarda doğru projeler üretmekle meşgul olduk.


"Konut alımı için kolay bir yıl olacak"

2017 yılında sektörün piyasaların verdiği güveninde etkisiyle büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Gayrimenkul sektörünün geleceği parlak ve önü açıktır. Türkiye’de 15 yıl içinde kentsel dönüşüm ve nüfus artışının bir getirisi olarak 18 milyon konuta ihtiyaç doğuyor. İnsanların daha sağlıklı şehirlerde yaşaması, ulaşım sorunlarının olmaması, çarpık kentleşmenin durdurulması için kentsel dönüşüm çalışmalarının daha hızlı bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Konut ihtiyacı ve gayrimenkulün en çok kazandıran yatırım aracı olma özelliğini gelecekten umutlu olmamızın sebepleri arasında sıralayabiliriz. 2017 yılında hedef ve yatırımlarımız arasında sürprizler yatırımlar yer alıyor diyebilirim. Kampanyalar ve desteklerle 2017 konut alımı için kolay bir yıl olacak.


 Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan


 Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!


"Olumsuzluklara rağmen sektör büyüdü"

2016 yılında ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen ekonominin temel taşlarından biri olma özelliği taşıyan inşaat sektörümüz bu yılı da büyüyerek kapatmayı başardı. Hem devletin vermiş olduğu destek, bankaların faiz oranlarını aşağı çekmesi ve sektör temsilcilerinin başlatmış olduğu kampanyalarla birlikte konut satışları hız kesmeden devam etti. Bizde Yedi Mavi projemizi 2016 yılının son çeyreğinde satışa sunduk. Doğru pazarlama, ödeme planları ve fiyatlarla satışlarımız hızlı ve memnun edici bir şekilde ilerledi.


"Büyümemiz hız kesmeyecek"

İNŞAAT sektörü, ekonominin lokomotifi olarak kendine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratıyor. Ekonomimiz iç ve dış dinamiklerden kaynaklanan önemli dalgalanmalardan etkilense de sektörümüz 2017 yılında da büyümesine hız kesmeden devam edecektir. Her yıl olduğu gibi, 2017 yılında da beklentimiz sektörel anlamda yüksek. Yedi Mavi projemizin inşaatı hızla ilerliyor, satışların 2017 yılında daha çok hızlanacağını düşünüyorum. Biz hedef kitlemize faydalı ödeme planlan ve avantajlı fiyatlarla satış yapmaya devam edeceğiz. Projemizin teslimine kadar başanlı bir süreç geçirmeyi planlıyoruz.



 Aykar İnşaat CEO’su Faruk Aydın

 Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!

"3.3 milyon liralık yatırım yaptık"

İnşaat sektörü her zaman olduğu gibi 2016 yılında da büyümesine devam etti. Hızla büyüyen bir inşaat sektörümüz var. Bizler de Aykar İnşaat olarak 23 yıldır inşaat sektöründe hizmet vermeye devam ediyoruz. 2016 yılı içerisinde ekonominin en güçlü lokomotifi olan inşaat sektörü dışında ülkemiz ve milletimiz için nasıl yatırım yapabiliriz diye düşün dük. Özellikle mutfak mobilyası alanında ülkemizde her kesime hitap edebilen fiyat, tasarım, hizmet ve ürün kalitesi bakımından ciddi bir boşluğun olduğunu fark ettik. Ülkemize ve ekonomimize olan güvenimizin de bir göstergesi olarak 3,3 milyon TL yatırım bedeliyle İstanbul Avrupa Yakası'nda Bakırköy ve Avcılarda ilk iki mağazamızın açılışını gerçekleştirdik.



"Hareketlilik 3. çeyrekte olabilir"

ÜLKENİN dalgalı ekonomik yapısının 2017 Eylül’e kadar böyle gideceğini düşünüyorum. Gelecek yılın ilk yansı referandumla ve bunun etkileriyle geçecektir, sonrasında da mevsimsel etkiyle birlikte yaz dönemi durgunluğu yaşana bilir. 2017’nin 3. çeyreğinden itibaren bugüne göre piyasalarda daha iyi bir ekonomik hareketlilik görebileceğimizi tahmin ediyoruz. STOSA Cucine olarak 2017 yılı içerisinde İstanbul Anadolu Yakası’n-da 3. mağazamızı açmayı planlıyoruz.


Babacan Yapı'nın kurucusu İbrahim Babacan, 


 Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!


"Sektör açısından son derece iyiydi"

Gayrimenkul sektöründe gerçekleştirilen kampanyalar ve faiz oranlarına yansıyan gelişmelerden dolayı genel olarak 2016 yılı sektör açısından son derece iyi geçti. Hiçbir zaman modası geçme yecek bir iş kolunda çalışıyor olmak bizim umutlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. 2016 yılı içerisinde; Esenyurt'ta geliştirdiğimiz'Babacan Palace' projemizin teslimlerini gerçekleştirdik. Son satışlarımız devam etmektedir. Yine Esenyurt'ta, hem iş hayatını hem de huzurlu bir yaşamı bir arada sunduğumuz, ulaşım kolaylığı ve iokasyo-nuyla da dikkat çeken 'Babacan Premium' projemizi hayata geçirdik. Bunların dışında Küçükçek-mece'de geliştirdiğimiz, Atatürk Havalimanı'nın yanında, lokasyonun en lüks ve en ulaşılabilir projesi olan 'Pbrt Royal' projesine başladık.


"Ekonomide atak yılı olacak"

BABACAN Holding olarak bizim öncelikli temennimiz ekonomik istikrann devam etmesidir. İstikrar devam ettiği sürece sektör de büyümeye devam edecektir. Türkiye'nin gücüne inanıyoruz. 2016’nın ikinci yansından sonra sektöre hâkim olan birlik ve beraberliğin ve devletimizin bizle-re vereceği desteğin devam etmesi yönünde bir beklentimiz var. Babacan Holding olarak karşılamakta olduğumuz 2017 yılını atak yılı olarak nitelendiriyoruz. Büyümelerin, gelişmelerin sıkıntılı dönemlerde gerçekleştiğine inanıyoruz. Aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğimiz inşaat, enerji, lojistik ve turizm sektörlerindeki yatınm-lanmıza ara vermeden devam edeceğiz.


Başyazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Başyazıcıoğlu


Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!


"Milli birlik ve seferberlik ruhu toparladı"

Gayrimenkul sektörü 2016 yılında da büyümeye ve genişlemeye devam etti. 15 Temmuz sürecinde yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle sakin bir dönem geçirsek de, bu süreç çok uzun olmadı. Milli birlik seferberlik ruhuyla hayata geçirdiğimiz kampanyalar olumsuz havayı bir anda tersine çevirdi ve sektör yeniden toparlanarak yükselişine devam etti. Son çeyrekte meydana gelen döviz kurlarındaki dalgalanmalar sektörde tedirginlik yaratsa da bu durumun uzun süreceğini düşünmüyorum. 2016 yılı Başyazıcı Grubu için de verimli geçen bir yıl oldu. Konut sektöründe Kayseri'de elde ettiğimiz başarılarımızı bu yıl İstanbul'a da taşıdık. Kısa bir süre sonra İstanbul'daki ilk konut projemiz olan Başyapıt Dragos'un lansmanını gerçekleştireceğiz. Bunun dışında çalışmalarımızın devam ettiği başka projelerimiz de var.Tüm bunları birlikte düşündüğümüzde 2016'nın başarılı bir yıl olduğunu söyleyebilirim.


"Bu yıldan büyük çıkışlar bekliyoruz"

DÖVİZ fiyatlarının yükselmesiyle oluşan olumsuz hava, sürecin iyi yönetilmesiyle sona erecek ve 2017’ye çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. Konuta olan ihtiyaç her geçen gün artarak devam etmektedir. Dolayısıyla bu 2017’de konutta daha fazla bir talep olacağı anlamına geliyor Bunlara ek olarak artan yabana ilgisi 2017’de de devam edecektir Başyazıcı Grubu olarak 2017 yılına hızlı bir giriş yapmayı planlıyoruz, İstanbul Maltepe’de hayata geçirdiğimiz ‘Başyapıt Dragos’un çok yaknda lansmanını gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte farklı lokasyonlarda yeni inşaat projelerimiz de olacak 2017 yılı bu projelerimizin hız kazandığı bir yıl olacak diyebilirim. Sektör açısından mevcut şartlan dikkate aldığımızda hayata geçirdiğimiz bu projelerle çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum. Başyazıa Grubu olarak sadece inşaatta değil gıda, tekstil, enerji, perakende, turizm sektörlerinde de faaliyet yürütüyoruz.



Maksem Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan



Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!

Kaybedilen ivme telafi edilir

Ülke olarak hem yabancı, hem de yerli sermayenin yatırımlarda frene bastığı, belirsizliklerin yüksek olduğu bir dönemden geçtik'diyen Maksem Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan da sektörün yılı tamamlarken devletin de desteğiyle yılsonu hedeflerine ulaşmış olduğuna dikkat çekerek, "Büyük bir azim ve inançla geçirdiğimiz bu zor sürecin ardından, 2017 yılının ilk yarısının ülke ekonomimizin 

toparlanma ve kaybettiği ivme kaybını telafi etme dönemi olacağı kanaatindeyim. Bu doğrultuda yapılacak tüm çalışmalarda, kampanyalarda her zaman olduğu gibi, Maksem Grup olarak yer alacağız. En zor koşullara, en hain saldırılara rağmen yıkılmayan ve daha da güçlenerek hedefleri doğrultusunda ilerleyen ülkemiz, 2017'nin ikinci yarısında geçmiş yıldan kalan kötü izleri tamamen silmiş olacaktır”değerlendirmesinde bulundu.



Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman



Gayrimenkul temsilcileri 2017 de hedef büyüttü!

2017 İlk Çeyrekte Canlanır


Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut kredisi faizlerinde indirimin de etkisiyle bekleyen talebin harekete geçtiğini, 2017 yılı ilk çeyrekte canlılığın artmasını beklediklerini söyledi. Piyasanın hareketlenmesine yönelik Beyttürk ve bazı büyük konut geliştiricilerinin de indirime gittiğini belirten Barman, kendi projelerinde yaklaşık yüzde 12 indirim sunduklarını açıkladı. Barman,"Eylül sonu gibi başladık kampanyaya, yılsonuna kadar geçerli olacak. Ocakta fiyatlar eskisine dönecektir"dedi.



Güneş


Geri Dön