28 / 03 / 2024

Gaziantep Millet Bahçesi çalışmalarında son durum!

Gaziantep Millet Bahçesi çalışmalarında son durum!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine inşa edilecek millet bahçesi alanında inceleme gerçekleştirdi. 



“Yeşil Şehir Gaziantep” için şehrin birçok noktasını yeşil ile bir araya getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı İle ortak yürüttüğü yeni Millet Bahçesi için çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki ekip, Millet Bahçesi’nin son durumu hakkında bilgi almak ve inceleme gerçekleştirmek için inşaat alanına ziyarette bulundu. Ziyarette açıklama yapan Başkan Fatma Şahin, Millet Bahçesi’nin “Genç, Çocuk ve Aile Dostu” olacağına vurgu yaparak “Dijital sanatın konuşulduğu, aydınlatmanın çok özel çalışıldığı kimlikli ve bize dair bu kimliği geleceğe taşıdığımız, gençlerimizin bizi ‘Gazi’ yapan ecdatla övündüğü bir meydana çeviriyoruz” dedi.

Şehrin merkezine yeni bir görünüş ve vizyon katacak Millet Bahçesi Projesi, yeşile verdiği önemle dikkat çekiyor. Toplamda 136 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olan Millet Bahçesi’nin yüzde 93’ü yeşil alandan meydana gelecek. İçerisinde şehrin kültürünü, yöreselliğini, sergileyecek mekanları ile beraber gençlerin aradığı bütün kitapların yer aldığı kütüphanesi, Selçuklu Mimarisi örnek alınarak yapılan camisi ve sosyal donatı alanlarıyla örnek projeler arasında yer alacak. Projede, sert zeminden uzak olacak, patika yollara ağırlık verilecek. 140-150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaşların daha sağlıklı ve verimli vakit geçirebilmesi sağlanacak. Şehrin araç park sorununu rahatlatacak 2 katlı 800 araçlık yeraltı otoparkı inşa edilecek. 

ŞAHİN: ŞEHRE AİT BÜTÜN KİMLİKLİ ALTYAPIYI GÖRECEĞİMİZ BİR MEYDAN OLACAK

İncelemeler sonrasında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her şehrin ünlü bir meydanı olduğunu söyleyerek, “Maalesef kendi şehrimizde bu istediğimiz meydanı bir türlü oluşturamamıştık. Bu yüzden çok heyecanlıyız. Bir taraftan Hitit ve Roma Dönemi’nin en güzel eserlerinin olduğu Arkeoloji Müzemiz var. Bahçenin içerisinde ‘Arasa’ ile, arasa dediğimiz yer benim doğduğum mekandı. Millet Bahçemizde bize dair bir kimlik var. Arasa’nın bir taşı var ‘kıymık taşı’. Bu taşın özelliği kışın içeriyi sıcak yazın ise soğuk tutar klima etkisi yapar. Çok özel ve kimlikli bir taş. Bu alanda Gaziantep Gastronomisi’nin tanınmış lezzetleri olacak. Ayrıca Gaziantep’in dünya markası olmuş el sanatlarımızı vatandaşlarımız görebilecek. ‘Çocuk ve Genç Dostu’ bir alanda olacak. Çocuklarımız ve gençlerimizin gelip her alanda kitaplara ulaşacağı mekanlar. Millet Bahçesi’nde arasa olarak gördüğümüz alanı geçtikten sonra büyük bir cennet bahçesine giriş yapacak vatandaşlar. Bahçenin içerisinde ise bu bölgeye ait özel ağaçlar çalışıldı. Ağaçların içerisinde ise Selçuklu Mimarisi’nden esinlenilerek yapılan bir camimiz olacak. Küçüklüğümüzde yaşadığımız o bütün kimlikli altyapıyı göreceğimiz bir meydan olacak. Toplam yüz dönüm içerisinin karşısında da bizi Gaziliğe götüren süreci anlatan 25 Aralık Panorama Müzemiz ve kültür yolumuz var. Bittiği zaman çok muhteşem olacak. Emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, bakanlık çalışanlarına, kendi çalışma arkadaşlarımıza Sayın Valimize ve Gaziantep Heyetine çok teşekkür ediyorum. Yüze yüze kuyruğuna geldik. İç tasarımı da çalışınca çok güzel bir meydanı inşa etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Millet Bahçesi çalışmalarında son durum!

VALİ GÜL: MİLLET BAHÇESİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇEKİM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ OLACAK

Vali Davut Gül ise çalışmaları yerinde gördüklerini anımsatarak “Bu alanın yüzde 93’ü yeşil alan. Çok güzel planlanmış. Bu fonksiyonları hemşerilerimize sunduğumuzda burası Türkiye’nin en büyük çekim merkezlerinden birisi olacak. Bu Millet Bahçesi, ikinci yüzyıla çok güzel bir proje olarak başlangıç yapacak. Bu ölçekteki proje Türkiye’de sayılı” dedi.

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!


Geri Dön