20 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de 10 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

Gaziantep Şehitkamil'de 10 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

T.C. Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Umut Mahallesi, 4094 ada 1 parselde yer alan iş yerini 9 milyon 965 bin 220 TL'ye satıyor.



T.C. Gaziantep İcra Dairesi tarafından, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Umut Mahallesi, 4094 ada 1 parselde yer alan iş yeri 9 milyon 965 bin 220 TL'ye satışa çıkarıldı. Gayrimenkulün satış ihalesi 25 Mart tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni: 

T.C. GAZİANTEP İCRA DAİRESİ 2018/65584 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO'LU TAŞINMAZIN:
TAPU KAYDI: Gaziantep ili, Şehitkamil İlçesi, Umut Mahallesi, 4094 ada, 1 parsel, 6.582,72 m2 yüzölçümlü ''İmalathane''
TAŞINMAZIN İMAR DURUMU: Gaziantep Organize Sanayi Müdürlüğü Arşivinden alınan güncel imar durumu ve imar durum bilgisine göre, taşınmazın bulunduğu parsel 1/1000 ölçekli Şehitkamil uygulama imar planma göre Ayrık nizam, Hmax: 10,00 yapılaşma koşulları ile Konut dışı Kentsel Çalışma alanında kalmaktadır.
TAS1NMAZIN HALİHAZIR DURUMU VE İNCELENMESİ: Değerleme konusu taşınmaz Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi 65013 Nolu Cadde No:14 adresinde yer almaktadır.
Ana Gayrimenkulün Tanımı: Değerleme konusu gayrimenkul; 6.582,72 m2 yüz ölçümlü 4094 ada 1 parsel üzerinde ayrı nizamda, 2/C yapı grubunda ve prefabrik betonarme karkas sistemde 1 zemin +asma katlı olarak inşa edilmiştir. Değerlemeye konu taşmmaz üzerinde yer alan yapı 5100 m2 zemin, 400 m2 asma kattan olmak üzere toplam 5500 m2 alanlı olarak inşa edilmiştir.
Gayrimenkulün İç Mekân Özellikleri: Taşınmaz imalathane ve idari bina bölümlerinden oluşmaktadır. İmalathane bölümlerinde zeminler sertleştirilmiş beton, duvarlar kısmen sıvalı, kısmen sıva üzeri plastik boyalı, kapı ve pencere doğramaları demir doğramadır. İdari bina bölümünde zeminler seramik, duvarlar saten boyalıdır.
İMAR DURUMU: Şehitkamil Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde yapılan incelemede parsel üzerinde yer alan yapıya ait 16.07.2004 tarih 2004-122 sayıl yapı ruhsatı ile 15.09.2004 tarih 130 sayılı yapı kullanım izin belgesi incelenmiştir. İlgili belediyesinde 16.07.2004 onay tarihli mimari projesi incelenmiştir. Taşınmazın alan bazında, dönüşüm projeleri, riskli yapı ve riskli alanlar içinde kalmadığı şifahi olarak öğrenilmiş olup, dosyasmda değerleme günü itibariyle herhangi bir olumsuz evraka (yapı tatil tutanağı, yıkım kararı, para cezasma dair encümen kararı vb.) rastlanmamıştır. T aşınmazın parsel bazında konumu imar paftasından ve CBS sisteminden kontrol edilmiştir.
Adresi : Seyrantepe Mah 65013 Cad Meka Apt No:14/1 Şehitkamil/ GAZİANTEP
Kıymeti : 9.965.220,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında ve dosyasında mevcuttur.
1. Satış Günü : 25/03/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 21/04/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Gaziantep Adliyesi Ek Hizmet Binası Mezat Salonu Şehitkamil/Gaziantep

Gaziantep Şehitkamil de 10 milyon TL ye icradan satılık iş yeri!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/65584 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön