26 / 04 / 2024

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi ve TOKİ iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. Mahkeme, Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planını iptal etti.



Gaziantep Üniversitesi ve  TOKİ  iş birliğinde Şahinbey’in üniversite bölgesindeki alan için toplu konut projesi planlandı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce projeyle ilgili imar planları 2018'de onaylandı. Konut yapılmasına izin veren imar planı teklifi için CHP’li Meclis üyelerinden ret oyu verildi. Üyeler bölgenin üniversite alanı olduğunu vurgulayarak; ilk planda 8 bin 286 metrekare büyüklüğe sahip parkın da konut alanına alındığını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi’ndeki konut projesinin imar planı iptal edildi!

MAHKEME İPTAL ETTİ

CHP’li Meclis üyesi Beyhan Külekçi, Uğur Kalkan ve CHP Şehitkamil eski ilçe başkanı Coşkun Atalamış, yapılan plan değişiklikleriyle ilgili dava açtı. Dava dilekçesinde, söz konusu 40 bin 811 metrekare büyüklüğe sahip yerin üniversite alanı olduğuna dikkat çekilerek bu niteliğin kaldırıldığına ve yerine hiçbir sosyal alan yapılmadığına vurgu yapıldı. Dilekçede proje kapsamında bin 830 kişinin yaşaması tahmin edilen konut alanındaki nüfus artışının, hızlı ve plansız şehirleşmeye neden olacağı ifade edildi. 

Dava ile ilgilenen Gaziantep 3. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporundaki ifadelere atıf yaparak, söz konusu imar planlarının şehircilik ilkeleriyle, planlama esas ve tekniklerilye uyuşmadığını belirtti. Mahkeme 3 Haziran tarihinde oy birliğiyle planların iptal edilmesi kararını aldı.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!


Geri Dön