29 / 03 / 2024

Gaziantep'e güneş enerji santrali kurulacak!

Gaziantep'e güneş enerji santrali kurulacak!

Kentin enerji tüketimini en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları yapıyor, GASKİ bu kapsamda Gaziantep'e güneş enerji santrali kuruyor...




Güneydoğunun ticaret merkezi Gaziantep’te sanayi kuruluşları ile yoğun göçten dolayı hem nüfus hem de konutlardaki artışlarla enerji tüketim miktarı da her geçen gün artıyor.


Kentin enerji tüketimini en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları yapıyor.


Bu kapsamda GASKİ GES projesini hazırladı. İmzası atılan ve  Ankara  TEDAŞ tarafından onaylanan projenin ihale süreci tamamlanarak sözleşme aşamasına geçildi.


Santralin Şehitkamil ilçesi İncesu köyünde bulunan 100.000 tonluk su deposunun bulunduğu alana kurulması planlanıyor.


4.000 adet polikristal panel kullanılacak projede, sistemin yıllık toplam 1.750.000 kilowatt enerji üreteceği hesaplandı.


 Öte yandan çevre dostu Güneş Enerji Santralinin kilowatt başına 510 gram karbondioksit emisyonu ile yılda toplam 892.50 ton karbondioksit gazının doğaya salınımını engellediği belirtildi.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön