26 / 04 / 2024

gaski ges projesi

gaski ges projesi

Kentin enerji tüketimini en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları yapıyor, GASKİ bu kapsamda Gaziantep'e güneş enerji santrali kuruyor...

DİŞTİ Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa edeceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlanıyor.

Alanya GES projesi onaylandı!

Alanya Belediyesi'nin hayata geçireceği Güneş Enerji Santrali Projesi (GES), Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi.

Türkiye'nin en büyük GES projesinin geçici kabulü yapıldı!

Devletin yaptığı ve faaliyete geçen en büyük Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesinin geçici kabulü yapıldı. Tarım kenti Adıyaman’ı ’ırgat kent’ olmaktan kurtaracak devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, hayata geçirildi.

Ankara Polatlı'da yapılacak GES Projesi onaylandı!

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplandı.İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının görüşüldüğü Meclis'te, Polatlı'ya yapılacak Güneş Enerji Santrali Projesi onaylandı.

Polatlı'da GES Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Polatlı ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) projesine imar yönünden onay verdi. Güneş Santrali ile ilgili imar plan değişikliği komisyonda "tadilen" onaylandı.

Limak, Konya Apa GES projesiyle üretime 2 yıl içinde başlayacak!

Limak geçen yıl ihalesini kazandığı Apa GES projesi ile Konya’da güneş enerjisinden 2 yıl içinde elektrik üretimine başlayacak. 22 milyon dolarlık yatırımda ilk 10 yıl alım garantisi var.

Haliç Metro projesi UNESCO sahnesinde

Yıllardır tartışmalara yol açan Haliç Metro Geçiş Projesi, 25 Temmuz'da Brezilya'da başlayacak UNESCO Dünya Kültür Mirası toplantısında görüşülecek

Eren Enerji'nin santral projesi tamamlandı!

Zonguldak´ın Çatalağzı beldesinde Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından inşası sürdürülen santralin projesi tamamlandı

Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesi kura çekimleri yapılacak

Bursa´nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm projesi kura çekimleri yapılacak

Venedik Musa Projesi tamamlanıyor!

Venedik´i batmaktan kurtaracağı umulan çok tartışmalı Musa Projesi´nde son aşamaya gelindi

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi için yıkımlar başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında İzmir, Trabzon ve Uşak´ta kapsamlı yıkımlara başlanacağı bildirildi

Ankara'da Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı kentsel dönüşüm projesi yapacak

Samsun Towers Projesi´nde 55 bin TL´ye 110 m² 3+1!

Samsun Towers Projesi´nde alanları 110 metrekare 3+1 konutlar 55 bin TL´ye satılıyor

gaski ges projesi Haberi

gaski ges projesi


Güneydoğunun ticaret merkezi Gaziantep’te sanayi kuruluşları ile yoğun göçten dolayı hem nüfus hem de konutlardaki artışlarla enerji tüketim miktarı da her geçen gün artıyor.


Kentin enerji tüketimini en aza indirmek için harekete geçen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), yenilenebilir enerji kaynakları çalışmaları yapıyor.


Bu kapsamda GASKİ GES projesini hazırladı. İmzası atılan ve Ankara TEDAŞ tarafından onaylanan projenin ihale süreci tamamlanarak sözleşme aşamasına geçildi.


Santralin Şehitkamil ilçesi İncesu köyünde bulunan 100.000 tonluk su deposunun bulunduğu alana kurulması planlanıyor.


4.000 adet polikristal panel kullanılacak projede, sistemin yıllık toplam 1.750.000 kilowatt enerji üreteceği hesaplandı.


 Öte yandan çevre dostu Güneş Enerji Santralinin kilowatt başına 510 gram karbondioksit emisyonu ile yılda toplam 892.50 ton karbondioksit gazının doğaya salınımını engellediği belirtildi.



Gaziantep Büyükşehir...