26 / 04 / 2024

Gaziantep'te 5.4 milyarlık 360 proje hayata geçiriliyor!

Gaziantep'te 5.4 milyarlık 360 proje hayata geçiriliyor!

Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Gaziantep Valisi Mustafa Asım Alkan toplantıda “360 projenin hayata geçtiği Gaziantep’te projelere 5 milyar 454 milyon 878 bin liralık bütçe ayrıldı” açıklamasında bulundu.



Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kentte görev yapan kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, kurumlarının projeleri hakkında bilgiler veren temsilciler, hizmet karnelerini Gaziantep Valisi Mustafa Asım Alkan’a sundu. Vali Alkan yaptığı açıklamada; “360 projenin hayata geçtiği Gaziantep’te projelere 5 milyar 454 milyon 878 bin liralık bütçe ayrıldı” dedi.


Gaziantep Valiliği’nde gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına kentte görev yapan kamu kurum temsilcileri katıldı. Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, kurum müdürleri projelerin akıbetleri hakkında bilgi verdi. 


PASTANIN EN BÜYÜK DİLİMİ NEREDE?

Gaziantep’e ayrılan bütçenin aslan payı eğitime ayrıldı. Vali Yardımcısı Alkan; “2016 yılında da önceki üç yılda olduğu gibi yatırım büyüklükleri itibari ile en çok bütçe eğitime ayrıldı. Eğitime, 183 milyon 873 bin lira ayrıldı” ifadelerine yer verdi. 


DOST; “ÇALIŞMALARA DEVAM”

Toplantıda söz alan Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost; “Gaziantep’te 13 devam eden 13 projemiz var, bu projelerde çalışmalar devam ediyor. Narlı- Gaziantep yolunda eksiklikler var, tamamlayacağız. Gaziantep-Kilis yolunda çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Nizip-Karkamış yolunda ciddi bir kamulaştırma problemimiz var. Kahramanmaraş-Nurdağı yolunda çalışmalarımız devam ediyor.  Islahiye-Hassa Kırıkhan yolunda projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. İhale aşamasında olan Musabeyli-Nurdağı yolumuz var. Mezarlık Kavşağı ile Dülükbaba arasındaki mevcut yolun düzenlemesi de ihale aşamasında” şeklinde konuştu.


KAYMAKAM O YOLU SORDU?

Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost’a yönelik söz alan Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları; “Uluyatır-Sekili yol ayrımında yolun yeteri kadar aydınlatılmadığı bana rapor edildi, burada kazalar oluşuyor. Bu noktaların aydınlatılması ve levhalarla zenginleştirilmesini umuyorum. Karkamış yolundaki çalışmada da toz emilsyonuna karşı dikkatli olunmasını diliyorum” dedi. 


22 PROJEMİZ VAR!

Kurumunun çalışmalarını aktaran,Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu; “Devlet Su İşleri olarak Gaziantep’te 22 adet projemiz var. Toplam proje tutarımız 834 milyon lira. Devam eden 17 projemiz var, 4 projemiz de ihale aşamasında.  Büyük su projelerimizden bazıları; Oğuzeli’ndeki Doğanpınar Barajı, Kayacık Sulaması,Araban’da Ardıl Barajı, F2 pompaj sulamasıdır” dedi. 


GÜVEN, EN BÜYÜK PROJELERİNİ ANLATTI

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ise; “10 projemiz var Gaziantep’te. Bunların toplam proje bedeli 41 milyon 73 bin lira. Başlanamayan üç projemiz var. Bitmeden tasfiye edilen bir projemiz var o da Kurtuluş Camii. İlgili firma işi yapamadı, tasfiye ettik. Devam eden üç projemiz var, bunların içindeki en büyük projemiz Nurdağı’ndaki Ökkeşiye Hazretlerinin çevre düzenlemesi. 30 milyon lira ayırdık” şeklinde konuştu.


İLLER BANKASINDA DURUM NE?

İller Bankası Bölge Müdürü Volkan Bektaş, toplantıda söz alarak; “Gaziantep’te kurumumuzun 37 projesi var. Proje bedelleri 585 milyon lira. Bu sene 324 milyonluk bir harcamamız oldu” ifadelerini kullandı. 


BÜYÜKŞEHİR, PROJE TUTARINI AÇIKLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına söz alan yetkili ise; “ 173 adet projemiz bulunuyor.Toplam proje tutarımız 729 milyon. Biten projemiz 88, devam eden 77, başlamayan proje sayımız ise 5” şeklinde konuştu. 


YAZI,ŞEHİR HASTANESİNİ ANLATTI

İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı; “Devam eden yatırımlarımızın içinde Şahinbey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi teslim edildi. Nizip’te Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz bitme aşamasında, Nurdağı İlçe Hastahanemizin geçici kabulü yapıldı. Karkamış’ta arsa problemini çözmeye uğraşıyoruz. Devlet Hastanesi ihale aşamasında, Perilikaya Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor, gelecek sene Ağustos ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Şehit Hastanemizin inşaatı devam ediyor. 25 Aralık Devlet Hastanesi ek binasının proje çalışması devam ediyor. Çocuk Hastanesi için proje çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı. 


“3 PROJEMİZ DE DEVAM EDİYOR”

Röleve ve Anıtlar Müdürü Mustafa Ayar; “Gaziantep’te devam eden 3 işimiz var. 15 bin liralık yatırımımız var. İşlerimiz devam ediyor, yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. 


İSLAHİYE’YE MÜJDE

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan; “Islahiye’de 300 kişilik öğrenci yurdu projemiz var, herhangi bir aksaklık yok” dedi.


OSB’DE ÇALIŞMALARA DEVAM

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü adına söz alan yetkili ise; “Enerji ve inşaat sektörü adı altında projelerimiz var. Kamulaştırmalar sonrası alt yapı inşaatları devam ediyor” şeklinde konuştu.


Gaziantep Güneş


Geri Dön