25 / 04 / 2024

Gebze Spor Kompleksi'nin çelik konstrüksiyon çalışmaları başladı!

Gebze Spor Kompleksi'nin çelik konstrüksiyon çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Spor Kompleksi'nin çelik konstrüksiyon çalışmalarına başladı.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’ye bir spor tesisi daha inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, proje kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’ne spor salonu ve yüzme havuzundan meydana gelen dev bir spor kompleksi yapılıyor. Mahalle-okul tipi spor salonu ve kısa kulvar yüzme havuzundan meydana gelecek olan spor kompleksi, Gebze halkına hizmet verecek. Kompleksin içinde bir adet tam donanımlı spor salonu bir adet de yüzme havuzu yer alacak. Gebze Cumhuriyet Mahallesi spor salonu ve yüzme havuzu yapım işinde, spor salonu çelik konstrüksiyon imalatları atölye ortamında gerçekleştiriliyor. 

BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI

Zeminde 1070 metrekare alana sahip olacak mahalle tipi spor salonunun toplam kullanım alanı, 1.590 metrekare olarak belirlendi. Yapının zemin katında Fiba onaylı pvc zemin kaplamalı basketbol ve voleybol kombine müsabaka sahası bulunacak. Bu katta A ve B takımı soyunma odaları, 250 koltuklu tribün, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası, iki adet antrenman potası ve teknik ihtiyaç odaları yer alacak.

3 ADET SALON

Birinci katta ise 3 adet spor salonu bulunacak. Bu katta bir numaralı 30,00 çarpı 5,70 ölçülerinde çok amaçlı spor salonuna yer verilecek.  9,10 çarpı 9,50 ölçülerindeki ikinci salon güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporlarına imkân sağlayacak. Üçüncü salon ise güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporları için alternatif mekân olarak kullanılacak.

6 KULVARLI YÜZME HAVUZU

Komplekste bulunacak eğitim amaçlı kısa kulvar yüzme havuzu bodrum, zemin ve bir kattan meydana gelecek. Bodrum katta teknik birimler, kondisyon salonu ve güreş, teakwando, judo, step, plates sporlarının yapılacağı iki adet çok amaçlı spor salonu yer alacak. Zemin katta 6 kulvarlı 1,5 metre deriliğinde havuz inşa edilecek.
 


Geri Dön