28 / 03 / 2024

Genel Energy OMV'nin yüzde 36'sını satın aldı!

Genel Energy OMV'nin yüzde 36'sını satın aldı!

Şirket yaptığı açıklamada Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi.




Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, şirketin Avusturya kökenli OMV firmasının hisselerinin yüzde 36'sını 150 milyon dolara satın aldıklarını açıkladı. 


Sepil, şirketin yeni yatırımlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Genel Energy olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Bina Bavi gaz sahasında, Avusturya kökenli OMV firmasının yüzde 36 düzeyindeki hissesini 150 milyon dolara satın aldıklarını bildirdi. 


Böylece Genel Energy'nin Miran gaz sahasından sonra Bina Bavi sahasının tamamına sahip olduğunu aktaran Sepil, şirketin Türkiye-IKBY ilişkilerinin daha da güçlenerek bir enerji altyapısına kavuşmasına katkıda bulunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 


Sepil, toplamda 8,4 trilyon feet küp (tcf) kanıtlanmış gaz rezervi bulunan Miran ve Bina Bavi sahalarından Türkiye'ye 15-20 yıl boyunca 20 milyar metre küp (bcm) hacminde doğal gaz ihraç etmenin mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 


"IKBY'nin de açıkladığı gibi 2014 Kasım başı itibarıyla boru hattından Ceyhan'a ham petrol ihracatı günde 300 bin varili aştı. Yıl sonunda bu rakam günde 400 bin varile ulaşacak ve bu oran 2015 yılı ilk çeyreğinde de günde 500 bin varili bulacak. Genel Energy olarak, IKBY'deki Taq Taq ve Tawke sahalarında halen günde toplam 250 bin varil ham petrol üretiyoruz. Bu rakam 2015 ilk çeyreği sonunda, günde 350 bin varile yükselecek.  


IKBY'nin söz konusu doğalgaz rezervlerinin üretimi ve işlenmesi için kuracağı tesisler, Türkiye'den gelecek yatırımcılar için ciddi bir fırsat yaratmaktadır. Ayrıca, Türkiye'ye ulaştırılacak 20 bcm doğal gazın bir bölümünün ülkemiz üzerinden Avrupa'ya sevk edilmesi de düşünülebilecek." 


Dünya




Geri Dön