20 / 04 / 2024

Gerçekleşirse Avrupa’yı kasıp kavurur Peki Türkiye bundan nasıl etkilenir?

Gerçekleşirse Avrupa’yı kasıp kavurur Peki Türkiye bundan nasıl etkilenir?

Uluslararası Para Fonu (IMF)’nin Avrupa Departmanı tarafından "Rusya'nın Doğal Gaz Kesintisi Avrupa Ekonomilerini Nasıl Etkileyebilir?" başlıklı bir blog yazısı kaleme alındı. Yazıda Rusya'nın doğal gaz arzını kesmesinin Orta ve Doğu Avrupa'daki bazı ülkelerin ekonomileri için yüzde 6'ya varan orand



Gaz tedarikinin kısmi olarak kesilmesinin mevcut durumda Avrupa'nın ekonomik büyümesini etkilediğine işaret edilirken yazıda, tamamen kesilmesinin ise çok daha ciddi sonuçları doğuraabileceği belirtildi.

Söz konusu yazıda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin küresel ekonomik büyümenin görünümünü daha da kararttığı vurgulanarak, Avrupa ekonomisinin ticaret, yatırım ve finansal bağlantılar ele alındığında ciddi bir gerileme ile karşı karşıya olduğu aktarıldı.

Avrupa'nın en büyük enerji tedarikçisi olan Rusya'dan doğal gaz ihracatında kısmi bir kesinti yaşadığı hatırlatılan yazıda, benzeri görülmemiş bir tam kesinti olasılığının ise gaz kıtlığını, beraberinde yüksek fiyatlar ve ekonomik etkileriyle ilgili endişeleri artırdığı kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön