27 / 04 / 2024

Geri ödemesiz konut alım desteği nasıl alınır?

Geri ödemesiz konut alım desteği nasıl alınır?

Devletten ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde. Geri ödeme olmadan yardım alarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için 40 bin TL'ye varan destek ödemeleri yapılıyor. 



Geri ödeme olmaksızın yardım alarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Takvim'de yer alan habere göre; hükümet pandemi döneminde evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak için yardımlara devam ediyor.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımlar ile vatandaşlara 20 bin TL ile 40 TL arasında yardım veriyor. İşte geri ödemesiz konut alım desteği başvuru şartları...

Bakanlık tarafından ev onarımları için 20 bin TL, prefabrik ev inşaatı için 30 bin TL, betonarme ev inşaatları için ise 40 bin TL yardım yapılıyor. 

Katkı payı ne zaman veriliyor?

Destekten yararlanmak isteyen vatandaş konut satın aldığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde başvuru yapması gerekiyor. Banka ise başvuru yapılan tarihi itibarıyla 10 gün içerisinde başvuruyu bakanlığa iletiyor. 

Bakanlık ise başvuru belgeleri 10 iş günü içerisinde kontrol ederek söz konusu yardımı ödemenin yer aldığı hesabın bankaya aktarma  yapar. Banka da aynı gün vatandaşın hesabına ödemeyi yatırır. 

Konut desteği nasıl alınıyor?

Devlet tarafından belirlenen bankalarda konut hesabında birikim yapan vatandaşlar geri ödemesiz konut alım desteği alabilir. Söz konusu yardımın oranı ise hesabın süresine göre değişiyor. 

36 - 47 ay devlet destekli konut hesabı olana yüzde 15 katkı sağlanırken en az 24 bin 741 TL yardım yapılıyor. 

48 - 59 ay ay devlet destekli konut hesabı olana yüzde 18 katkı sağlanırken en az 26 bin 645 TL yardım yapılıyor.

60 aydan fazla birikimi olan vatandaşlara yüzde 25 katkı yapılırken en az  28 bin 548  TL destek veriliyor. Evlenecek olan çiftlere ise 57 bin TL'ye kadar destek veriliyor. 

Geri ödemesiz konut alım desteği nasıl alınır?

Başvuru şartları neler?

Yardım alacak kişinin bankaya bizzat başvuru yapması gerekiyor. Konut hesabı açan kişiler dilerlerse paralarını faizle katlayabilirler. 

Geri ödemesiz konut alım desteği nasıl alınır?

Konut hesabı nasıl işliyor?

Kampanyadan yararlanmak için hesap sahibi olanların düzenli para yatırması gerekiyor. Tek seferde para yatırılmasından çok aylık olarak yapılan ödemeler için teşvik edici programlar yapılacak.  

Ev alana devlet desteği şartları neler?


Geri Dön