18 / 04 / 2024

Geven bitkisi erozyonu önlüyor!

Geven bitkisi erozyonu önlüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, ormanlık alanların az olduğu bölgelerde, yakacak olarak kullanılan geven bitkisinin erozyonu önlemekte en etkili bitki olduğunu belirtti...




Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, ormanlık alanların az olduğu bölgelerde, yakacak olarak kullanılan geven bitkisinin erozyonu önlemekte en etkili bitki olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız geveni yakacak olarak kullanırken kökünden söküyor ve bu araziye zarar veriyor" dedi.


Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü'nün çalışmalarını yerinde görmek için kente gelen Çiftçi, burada yaptığı açıklamada, son zamanlarda gelir getirici ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra gelir getirici fidanlığa da destek verdiklerini söyledi.


Erozyonla mücadele ve ormanlık alanların çoğalması için yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:


"Ağrı'da ormanlık alanlar çok az. Bu tür bölgelerde ise farklı bitki türleri erozyonu önlemek adına için önem arz ediyor. Ormanlık alanların az olduğu bölgelerde, yakacak olarak kullanılan geven bitkisi erozyonu önlemekte en etkili bitki türüdür. Vatandaşlarımız geveni yakacak olarak kullanırken kökünden söküyor ve bu, araziye zarar veriyor. Vatandaşımız bu konuda daha dikkatli olmalı. Ormanlık saha olsa muhafaza memurlarımız müdahale eder. Ormanlık alan dışındaki yerlere bizim müdahale etme şansımız yok. Bu nedenle halkımız çok dikkatli olmalı. Türkiye genelinde ağaçlandırma çalışmalarında ise önemli bir noktaya geldik."


Çiftçi, daha sonra Ağrı Orman İşletme Müdürü Mustafa Albayrak ile Vali Mehmet Tekinarslan'ı makamında ziyaret etti.


AA


Geri Dön