26 / 04 / 2024

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Gıda krizinin ayak sesleri yükseliyor! Zaman daralıyor

Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda tarım gübresi olmadığını ve bu durumun verimde belirgin düşüşe neden olabileceğini belirtti. Türkiye’de ise gübre fiyatları ise 2022’de gelen zamlarla rekor rakamları çıktı.



YETERLİ GÜBRE YOK

Nekula, Avrupa'da aşırı hava olayları ile birlikte kuraklık yaşandığını anımsattı. "Yeterli gübre yok. Bu durum Avrupa’nın tarımsal üretimde belirgin bir düşüşe yol açabilir." ifadesini kullanan Nekula, enerji ve gübre fiyatlarının rekor seviyelere yükseldiğini, bunun çiftçiler için bir sorun halini aldığını vurguladı.
Nekula, "Yüksek gübre fiyatları ve gübre azlığı ile mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'da enerji fiyatlarının hızla yükselmesi gübre üretimini de olumsuz yönde etkiledi. Rusya'nın Avrupa ülkelerine gübre tedariki de azaldı.

Bu durumda, Avrupa gübredeki ithalat vergilerini kaldırmayı ve Kanada gibi çeşitli ülkelerden gübre tedarik etmeyi planlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön