25 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de 144 konut inşa edilecek!

Giresun Dereli'de 144 konut inşa edilecek!

Giresun'da 22 Ağustos'ta etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan selde 19 bina yıkılmış 361 yapı ise hasar görmüştü. Bölgede afetzedeler için inşa edilecek 144 konut için inşaat çalışmaları başladı. 



22 Ağustos'ta Giresun'da 11 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde 19 bina yıkıldı,  361 yapı ise hasar görmüştü. Bursadabugün'de yer alan habere göre; Dereli'de afetzedeler için 144 konut inşası başladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan projeyle  TOKİ  tarafından inşa edilecek 144 konutun altyapı ve yapım ihalesinin ardından inşaat için temel atıldı. Bölgede yapılan konutların inşasının 7 ay sürmesi bekleniyor.  Şehir siluetiyle uyumlu, modern mimarinin yöresel mimariyle buluşacağı yeni konutlar; yatay ve az katlı inşa edilip, bölge sakinlerine güvenli yeni bir yaşam alanı imkânı sağlayacak.

Giresun Dereli de 144 konut inşa edilecek!

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ilçede meydana gelen sel afetinin ardından yaraların hızla sarıldığını söyleyerek 144 konutun inşasına başlandığını söyledi. Başkan Şenlikoğlu, "Dereli ilçesinde selin izlerinin silinmeye başlamasıyla hayat hızla normale döndü. Çarşı merkezinde de kentsel dönüşüm uygulandı. Afetzedeler için ilçe merkezine 144 konutun yapımına başlandı. Dereli'de yapılacak konutların 7 aylık bir sürede tamamlanmasını ön görüyoruz. Yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 60 konteynerin kura çekimi de yapıldı, hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı" dedi.
 
Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!


Geri Dön