18 / 04 / 2024

Giresun Tirebolu’daki tarihi evler çöküyor!

Giresun Tirebolu’daki tarihi evler çöküyor!

Tarih ve kültür kenti Giresun Tirebolu’da büyük bölümü Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tarihi evler ilgisizlik yüzünden çürümeye yüz tuttu.



Tarih ve kültür kenti  Tirebolu’da büyük bölümü Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tarihi evler ilgisizlik yüzünden çürümeye yüz tuttu.


Tirebolu’da bulunan eski ve tarihi evler, Kültür Bakanlığı’nın kayıtlarına geçtiği halde, bu evlerde bugüne kadar herhangi bir restorasyon çalışması yapılmadı. Konutların sahipleri; söz konusu evlerin yer yer harabeye döndüğünü belirtiyor.


Belediyenin de konuya ilgisiz kaldığını belirten mahalle sakinleri, “Hepimiz Tirebolu’nun güzelliği ve tarihiyle övünüyoruz, ama değerlerimize maalesef sahip çıkamıyoruz. İlçemizde bulunan tarihi ahşap evler, ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden neredeyse harabeye dönüştü. Çürümeye yüz tutan ve çok kötü bir görünüm arzeden bu evlerin çoğu yıkılmak üzere. Kültür İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bu evlerin restorasyonu sağlanamaz mı?” diye sitemlerini dile getirdi.Cintaşı ve Çarşı Mahallelerindeki tarihi evlerin çok çökmek üzere olduğu belirtilerek evlerin aslına uygun olarak restore edilmesi halinde  Tirebolu’nun turizmine büyük katkı sağlanacağı da ifade edildi.


Anayurt 


Geri Dön