19 / 04 / 2024

Gökşin Durusoy: Start up’lara yatırım yapacağız!

Gökşin Durusoy: Start up’lara yatırım yapacağız!

Akiş GYO Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, yaptığı açıklamada, perakende alanındaki start up’lara yatırım yapmayı amaçladıklarını söyledi.



Akiş GYO, Akkök Holding bünyesinde 2005 yılında kuruldu. Mayıs 2012’de Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı unvanını alarak 2013’ten itibaren Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Bugüne kadar Akbatı ve Akasya gibi iki büyük AVM projesine imza atan Akiş, için geçtiğimiz yıl önemli bir gelişme hayata geçti.

Capital'de yer alan habere göre, şirket Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) yüzde 7,36’lık hisse satışı gerçekleştirdi. Böylelikle uluslararası çok değerli bir paydaş kazandıklarını belirten Akiş GYO Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, “Bu stratejik ortaklığın önümüzdeki dönem projelerimizde de bize önemli bir değer katacağını düşünüyoruz” diyor.

Akiş için 2018 yılındaki diğer önemli gelişme de şirketin yurt dışında yatırıma başlaması. Londra’nın ana ticaret merkezine yaklaşık 25 dakika uzaklıkta olan Aldgate bölgesinde geliştirilen bu konut projesinin inşaatına bu yıl içinde başlamayı planladıklarını söyleyen Durusoy, bu projeyle Türkiye’ye döviz girdisi sağlamayı ve pazarda hareket alanlarını genişletecek bir başlangıç yapmayı amaçladıklarını ifade ediyor

Akiş GYO, yurt dışına açılmanın yanında artık cadde mağazacılığına da yatırım yapıyor. Bu doğrultuda ilk iş birliğini Bağdat Caddesi’nde Uşaklıgil Apartmanı için Beymen ile yaptı. Şirketin bu yıl gündeminde Bağdat Caddesi’ndeki inşaatı devam eden projeyi tamamlamak var. İstanbul Beykoz’da da yakın zamanda bir konut projesine başlamayı planlayan Akis için bu yılın en heyecan verici ajandası Akasya’nın beşinci yıl kutlamalarıyla İkincisini gerçekleştirecekleri Akbatı Koşusu. Akasya AVM’de ziyaretçileri yeni konseptler ve yeni deneyimlerle buluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini anlatan İ. Gökşin Durusoy, “Bu kapsamda Zuhal Müzik ve Tamirane iş birliğiyle Avrupa’nın en büyük müzik odaklı karma çekim merkezini yarattık. Elbet Steakhouse ve Divan Brasserie ile yiyecek içecek tarafında çeşitliliğimizi artırdık. Yakında açılmasını planladığımız Jazz Club’ında katılmasıyla Akasya’ya gelen herkesin kendisi için bir şeyler bulabileceği eğlence dünyası yaratıyoruz” diyor. Durusoy ayrıca Akasya içinde girişimcilik ekosistemini destekleyecek bir inovasyon merkezinin de çalışmalarını yürütüyor. “Mentorluk başta olmak üzere girişimcilere çeşitli faydalar sağlamayı hedeflediğimiz bu merkezde perakende alanındaki start up’lara yatırım yapmayı amaçlıyoruz” diye konuşuyor.

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU

Akbatı Koşusu Akiş GYO’nun kayıt gelirlerini Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’na bağışladığı bir yardımseverlik koşusu. İyiliğin bir parçası olmak adına geçen yıl koşuya binden fazla sporseverin katıldığını açıklayan Durusoy, bu yılki koşuyla ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Akbatı Koşusu’nun İkincisi bu yıl 24 Mart’ta 10K, 5K ve Akbatı Çocuk Koşusu şeklinde üç farklı parkurda gerçekleşecek. 4-12 yaşları arasındaki tüm minik misafirler katılabilecek. Koşunun ardından Festival Park alanında etkinliklerimiz devam edecek. Koşu öncesi kendini göstermek, form tutmak isteyen sporseverler için de mart ayı boyunca her hafta sonu yetişkin ve çocuklar kategorisinde grup antrenmanları olacak.”


Geri Dön