26 / 04 / 2024

Google chrome'un gelişmiş güvenli Tarama modunu mutlaka kullanın! İşte nedeni

Google chrome'un gelişmiş güvenli Tarama modunu mutlaka kullanın! İşte nedeni

Veri güvenliğini sağlarken aynı zamanda basit, basit bir kullanıcı deneyimini sürdürmek, teknoloji şirketleri için göz korkutucu bir görev olabilir.  Müşteriler, şirketlerin özel verileri ifşa etmeden kapsamlı, güvenilir hizmetler sunmasını bekliyor.



Hem verileri herkese açık hale getirme (tarayıcısı, arama motoru ve uygulama ekosistemi aracılığıyla) hem de gizli tutma (Google Şifre Yöneticisi ve Gizli Mod gibi yerleşik araçlar aracılığıyla) üzerine kurulmuş bir işletmeye sahip olan Google, zorunlu olarak güvenliğe derinden yatırım yapıyor. Şirket, üst düzey güvenlik sağlamayı ve aynı zamanda bilgileri kullanıcılar için kolayca erişilebilir hale getirmeyi iddia eden çeşitli araçlar sunmaktadır.

Gizli Mod ve Güvenli Tarama gibi güvenlik önlemleri, yalnızca Chrome tarayıcıda değil , Android cihazlarda ve hatta YouTube üzerinden kullanılabilen, internette yaygın olarak kullanılan veri güvenliği çözümleridir . 2020'de Google , Chrome'da Gelişmiş Güvenli Tarama adlı bir özellikle tarayıcı güvenlik seçeneklerini ikiye katladı. İşte ne yaptığı ve neden ihtiyacınız olduğu.

Google chrome un gelişmiş güvenli Tarama modunu mutlaka kullanın! İşte nedeni
İlk olarak, temel bilgiler. Gelişmiş Güvenli Taramayı Chrome'da etkinleştirmek basit bir işlemdir: Ayarlar'ı tıklamanız, Gizlilik ve Güvenlik > Güvenli Tarama'ya gitmeniz ve Gelişmiş seçeneğini belirlemeniz yeterlidir. Gelişmiş Güvenli Taramanın önemi biraz daha uzun bir hikaye. Kısacası, hiçbir güvenlik kusursuz değildir ve Google geçmişte tüketiciler için basit, erişilebilir araçlar yapma konusunda hata yapmıştır. Özellikle Gizli Modun , Google Genel Merkezinde biraz şaka olarak görüldüğü iddia ediliyor ; hatta bazı kullanıcılar sınırlamaları nedeniyle dava açıyor.


Geri Dön