23 / 04 / 2024

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault arasında imzalar tamam! Elektrikli araçlar için anlaştılar

Google ve Renault Grubu, gelecekteki elektrikli araçlar için gelişmiş bir yazılım platformunu geliştirmek için anlaşma imzaladı.



Bu özellik, araçlarını bakıma götürmeye vakit bulamayan sürücüler için oldukça hayat kolaylaştırıcı gibi görünüyor.

Google ile Renault arasındaki anlaşmanın neleri değiştireceğini önümüzdeki dönemde daha somut olarak görebileceğiz.

Bu anlaşmayı oldukça önemseyen Renault, daha akıllı otomobiller üretmek için Google’ın bulut sistemini devreye sokacak. Bu anlaşma, Fransız otomotiv üreticisinin Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize markalarını kapsayacağı açıklandı. Ayrıca iki şirketin de “Dijital İkiz” oluşturma konusunda çalışmaya başlayacağı ifade edildi. Bununla hedeflenen sonuç ise; yeni hizmetlerin araçlara daha kolay entegre edilmesi olacak.

Google’ın uzun süredir otomotiv sektöründe kendine yer daha fazla yer edinebilmek için otomotiv dünyasının önde gelen markalarıyla çeşitli ortaklıklar kurduğu biliniyor. Google, geçtiğimiz Şubat ayında Ford’un dönüşüm stratejisini hızlandırmak ve bağlantılı araç sahasında çalışmalar yapmak için 6 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Buna göre 2023 yılından itibaren Ford ve Lincoln araçlarında entegre Google uygulamalarının, Android tarafından destekleneceği açıklanmıştı.

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?

Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar? Promosyon için başvuru nasıl yapılır?

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi


Geri Dön