26 / 04 / 2024

Göztepe Stadı yıkılacak mı?

Göztepe Stadı yıkılacak mı?

Konak Kent Konseyi’nin Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın yıkılması ile ilgili semt sakinlerini bilgilendirmek ve görüşlerini almak amacıyla düzenlediği forum büyük ilgi gördü



Konak Kent Konseyi, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’yla ilgili kamuoyunun merak ettiği sorulara yanıt bulmak amacıyla önceki akşam halk forumu düzenledi. Güzelyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen forumda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Güzelyalı Semti’nde yaşayan vatandaşlar görüşlerini paylaştı. İzmir’in sembol isimlerinden futbolcu ve antrenör Gürsel Aksel’ in ismini yaşatan Göztepe Stadı’nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu belirtilen stadın yer seçiminin yanlış olduğu vurgulandı.

Foruma, Konak Kent Konseyi Çalışma Grubu Gönüllüleri, Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Yasemin Sağlam, Ertuğrul Gül, Ertan Parlar, Güzelyalı Halk Forumu üyeleri, Güzelyalı semt sakinleri, Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şube Başkanı Özlem Şenyol, Muhtarlar, taraftarlar ve Göztepe Kulübü’nü temsilen de ikinci başkan Fatih Dalan katıldı.

Toplantıda Göztepe Spor Kulübü adına söz alan Fatih Dalan, sorular üzerine Göztepe Stadı’nın yan tarafındaki parkın kalacağını, stat yerlerinin rant için kullanılmasının yaygın olduğunu ama Gürsel Aksel için buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol da yaptığı açıklamada, bir oldu bittiyle karşı karşıya kaldıklarını ancak bunu halkın kabul etmeyeceğini söyledi. Şenyol, “İnşaat alanı imar planında hala belirlenmiş değil, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmasını yapılmamış, dolayısıyla çevre insanının konuyla ilgili olarak bilgilendirilmemiş olması önemli yasal eksiklikler. Jeolojik etüdün yapılmamış olması, yaşam alanlarımıza dair bizlerin gıyabında kararlar alınması açık semt spor alanının, kapalı hale dönüştürülmesi bunlar önemli değişiklikler ve ÇED’i zorunlu kılıyor. 21 bin kişilik kapasite imar planına uygun değil. Ancak hukuksuzluğun geldiği boyutta Konak Tünelleri gibi işler tersten yürüyor ve istim arkadan geliyor. Korkuyoruz. Siyaseten acele çözüm üretiliyor, belki kulübün 4-5 yıllık sorununa bir çözüm olacak ama sonra hep birlikte değer miydi diyeceğiz. Hukuksal süreç önemli ama o kepçeler gelirse yapacağımız tek şey kepçelerin önüne yatmak olacak. Bir Güzelyalılı olarak, stadın karşısında yaşayan birisi olarak en kötüsü bir gün orada  TOKİ  tabelası ile karşılaşmaktı. Kentin sahibi bizleriz, bizlerin de hakkımız olmalı, bizler Kulübümüzün arkasında durarak, siyasi iradeyi gerimizde bırakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Forum sonunda bir Facebook sayfası açıp, chance.org’da imza kampanyası düzenlenebileceğine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verme konusunun incelenmesine, 29 Eylül Salı akşamı saat 20.00’de Güzelyalı Parkı’nda geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek, o tarihe kadar çevremizin bilgilendirilmesine, yeni bir duyurunun hazırlanmasına ve duyuru masalarının oluşturularak dağıtılmasının sağlanmasına, Konak Belediyesi Kent Gönüllüleri grubuna kaydolunmasına ve orada Gürsel Aksel Stadı için bilgisinin verilmesine karar verildi.



İzmir 9 Eylül 


Geri Dön