27 / 04 / 2024

Göztepe Tesisleri'nin imar planı belediye meclisinde oylanmadı!

Göztepe Tesisleri'nin imar planı belediye meclisinde oylanmadı!

Göztepe (Göz-Göz) adına yapılması planlanan altyapı tesisi projesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanmadı. 



Süper Lig'in tek  İzmir  temsilcisi Göztepe'ye Torbalı'da 104 dönümlük arazi tahsis edilmişti. Söz konusu araziyle ilgili nazım imar planı değişkliği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanmadı. 

Yeni Asır'da yer alan ahbere göre, söz konusu arazi 2017 yılında Göztepe'ye tahisis edilmişti. Torbalı Belediye Meclisi'nin Spor Akademisi ve Altyapı Tesisleri inşa etmeyi planladığı araziyle ilgili geçtiğimiz Haziran ayında tüm onayları alınmışken usulsüz ve plansız olduğu gerekçesiyle Göztepe'ye tahsisini iptal etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arazinin imarla ilgili sıkıntısının çözülerek kulübe tahsis edileceğini açıklamıştı. 

TUNÇ SOYER 'MÜJDE' DEMİŞTİ


Araziyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi üç ay geçmesine rağmen 'Komisyon incelemesi devam ettiği' gerekçesiyle gündeme alınmadı. Torbalı Pancar Mahallesi'ndeki parsellerde, "Kapalı ve açık spor alanı" olarak belirlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği" maddesi  belediyelerin insiyatifinde kalan bir durum.  Soyer, önceki gün twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Sevgili İzmirliler. Kamuoyunda Torbalı Tesisleri diye bilinen ilgili parsellerin spor alanı olarak belirlenmesiyle ilgili nazım imar plan değişikliği (cuma günü) belediyemizin meclisinde görüşülecek. İzmir'de spora destek olacağız demiştik, yapıyoruz."

Torbalı Belediye Meclisi'nin hiç bir sorun yokken tahsisini iptal ettiği Torbalı Tesisleri ile ilgili çözüm üç aydır üretilemedi. Oysa tesislerin Göztepe kulübüne tahsisi ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanmış tesislerin inşaatı başlamak üzereydi.

SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR?

Sorunun belediyenin tesisleri Göztepe A.Ş'ye değil, Göztepe Spor Kulübü Derneği'ne vermek istediği dernek yapısının ise karmaşık olduğu bununla ilgili de problemlerin aşılamadığı öğrenildi. Tunç Soyer'in dernek yönetimine temsilci göndermek istediği de diğer iddialar arasında. İddialara göre, "Hazine arazisi kişilerin üzerine tahsis edilemez ama derneğe kiralanabilir. A.Ş'nin sahibi Mehmet Sepil eğer almak isterse bedel ödemek zorunda."


 


Geri Dön